Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
15 Aug 1 match
Fredag
21 Aug 1 match
Söndag
23 Aug 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Lördag
12 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Onsdag
18 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match

Astbrant Inför Visby borta i dag kl 17:00

2 november 2019 08:21

Linköping kommer från två raka vinster och i eftermiddag ställs man för första gången någonsin (i SSL sammanhang) mot nykomlingen Visby som haft det rejält svettigt de två senaste matcherna.


-Passionen och det jobb vi gjorde som lag är något jag vill ta med mig från Växjömatchen nu när vi möter Visby, säger Linköpingstränaren Johan Astbrant.

Linköping har tack vare två raka uddamålsvinster där den fina inställningen varit vinstreceptet skakat av sig bottenlagen. Och skulle det bli en ny vinst i dag ICA Maxi Arena i Visby så är Linköping definitivt ur sin svacka och på väg uppåt i tabellen. Dessutom vill Linköping såklart ha med sig en seger in till det två veckor långa landslagsuppehåll som följer efter dagens match!

-Vi får inte bli nonchalanta och slå oss för bröstet efter dessa båda matcher, fortsätter Astbrant.

Läget i laget Linköping

Samma läge som inför Växjömatchen senast. Markus Lindström saknas definitivt och Max Wahlgren som saknades senast testas sent.

Mot Växjö stod målvakten Robin Laakso för storspel och frågan är vem av Robin och Andreas Blom som får chansen i dag mot Visby? Simon Palmén finns inte med i det svenska landslaget inför nästa helgs EFT turnering men Simons match mot Växjö höll mer än landslagsklass.

Motståndarkollen Visby:

35 mål på två matcher, så mycket insläppta mål har Visby de två senaste omgångarna (mot Falun och Storvreta borta).

-Visby är ett helt annat lag på hemmaplan kontra borta och vi får verkligen inte ta hänsyn till deras två senaste matcher där det tydligt syntes att de själva inte trodde på det, säger Astbrant om Visbys vacklande form.

Efter många års kämpande i toppen av allsvenskan tog Visby äntligen steget upp till SSL inför denna säsong. Allmänt tippdes dock laget att få det tufft att få till mer än en ettårig sejour i högsta serien då man inte lyckades knyta till sig tillräckligt mycket SSL-rutin. Laget ligger sist i tabellen men har två skalper mot Höllviken borta och JIK hemma så man har bevisat att man kan plocka poäng! Laget har en tydlig prägel av duktiga spelare från Stockholmsområdet (Kasper Broby bl.a.) och Faluprofilen Hassan Hajo har blivit en injektion efter sin flytt till Öjn från Dalaklubben.

Visby-Linköping - ICA Maxi Arena, Visby kl 17:00 (ni ser matchen på SSLplay.se)