Lördag
15 Okt 1 match
Onsdag
19 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Idag 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match

Inför Falun borta idag kl 16:00 i Guide Arena

26 november 2022 10:06

Tuffast tänkbara i ett tufft läge. Men kanske är det precis det Linköping behöver för att vända sin dystra trend? Men givetvis är ett möte på bortaplan mot regerande svenska mästarna med sju nyblivna VM-guldmedaljörer i laget en rejäl utmaning.


-Viktigast är att stänga ner deras offensiv och då krävs ett kompakt och disciplinerat försvarsspel samt att vi ser till att ha bollinnehav som leder till målchanser där vi måste vara extremt effektiva, säger Linköpingscoachen David Gillek.

Linköping gjorde en bra andra halva av matchen senast mot Kalmarsund och viktiga och nödvändiga poäng var klart inom räckhåll när Simon Palmén kvitterade till 3-3 en bit in i tredje perioden. Men tyvärr straffades Linköping hårt för några misstag efter detta och matchen gick istället till Kalmarsund. Utmaningen nu är att fortsätta våga för att kunna vinna men samtidigt inte bjuda motståndet på enkla mål!

-Jag tycker vi gör en bra prestation offensivt andra halvan av matchen där jag tycker vi är det spelmässigt bättre laget men tyvärr inte får utdelning i mål framåt. Vårt försvarsspel tycker jag är stabil under hela matchen,säger Gillek om senaste matchen mot Kalmarsund.

Läget i laget Linköping:

-Vi har haft sjukdomar under veckan så är frågetecken kring David Carrington och Simon Palmén men min förhoppning är att de båda är med,säger tränaren David Gillek om läget i truppen.

Förra säsongens möten:

Hemma i Sporthallen vann Linköping över Falun med 5-4 sedan Oskar Seth avgjort matchen i slutskedet. Borta blev det dock förlust (4-6) för Linköping där man dock hämtade upp ett stort underläge (1-6) mycket tack vare tre Martin Karlsson mål i matchen.

Motståndarkollen Falun:

Med sju VM-guldmedaljörer i laget och dessutom ytterligare några spelare som funnits med i det svenska landslaget så är ”name dropping” lite överflödig. Men ska man nämna några spelare att hålla ögonen på är det kanske Emil Ruud som kan åstadkomma det mesta med en innebandyklubba i händerna. Tillsammans med radarpartnern Malte Lundmark också bördig från Örebro lär denna duo återses under massor av år framöver i Falutröjan. Dock har inte dalalaget promenerat genom SSL så här långt. Senast var det Storvreta som vann över Falun och tidigare har Helsingborg vunnit i Guide Arena, så visst går det att slå mästarna som just nu ligger tvåa i SSL.

Falun vs Linköping kl. 16:00 i Guide Arena (ni ser matchen på Corren.se eller SportExpressen)