Onsdag
23 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Torsdag
11 Aug 1 match
Fredag
12 Aug 1 match
Lördag
20 Aug 1 match
Fredag
26 Aug 1 match
Söndag
28 Aug 1 match
Torsdag
08 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match

Inför Helsingborg borta i eftermiddag kl 15

19 december 2021 08:40

FC Helsingborg vs Linköping IBK – kl 15:00 i Helsingborg Arena

I eftermiddag drar äntligen SSL igång igen för Linköping. Efter en kanonavslutning innan VM-uppehållet så skulle tre poäng i dag mot Helsingborg betyda att Linköping går upp i serieledning. Så nu gäller det att få igång maskineriet igen och det har inte varit optimalt uppladdning under VM pausen.


Linköping visade riktigt hög klass innan uppehållet för VM. Sex raka matcher utan förlust och där seger mot Falun och bortavinster mot både Växjö och Pixbo sticker ut. Nu gäller det att snabbt komma i gång igen då avslutningen på 2021 är tuff. Förutom dagens match mot Helsingborg borta så väntar Dalen hemma och Storvreta borta innan 2022 tar vid. Superligan känns jämnare än på många år och både serieettan Storvreta och tvåan Mullsjö förlorat under helgen vilket betyder att Linköping kan ta klivet upp i tabelltopp om man slår Helsingborg i dag.

-Från i måndags så återgick vi till mer normal verksamhet efter VM uppehållet och nu har vi en vecka på oss att förbereda oss inför FCH och det kommer handla mycket om att gnugga vårt grundspel i försvar och anfall. För att behålla trenden före VM så handlar det om att fortsätta ta det hårda arbetet och vara disciplinerade i vårt spel, sa tränare David Gillek tidigare i veckan inför eftermiddagens match.

Läget i laget:

-Vi har några som kört rehab och sen har vi varit hårt drabbade av sjukdomar så vi har haft 7-8 spelare borta varje träning under uppehållet, sa Gillek om läget i truppen under uppehållet.

Oskar Hovlund är inte helt återställd efter sin lårskada och spelar inte i dag men Ogge hoppas på comeback innan årets slut. Inte heller danske landslagsspelaren Lukas Eldholm finns med i truppen som åker till skåne. Även målvakt Andreas Blom är fortsatt borta på grund av skada.

Unga spelare som Ludvig Bäckman Forkner (02:a), David Henningsson (03:a), Samuel Dahlberg Demir (03:a) och Hampus Adersson (04:a) finns med i matchtruppen och är garanterat beredda på spel!

Trion Simon Palmén, Oskar Seth och Martin Karlsson har varit glödheta och tillsammans har de producerat mäktiga 54 poäng på tio matcher.

Motståndarkollen Helsingborg:

Helsingborg var på förhand ett av lagen som tippades som säsongens raketlag efter många fina värvningar. Skåningarna ligger sjua i tabellen (endast tre poäng bakom Linköping) och har också gått helt ok utan att glänsa. FCH känns relativt framtungt med massor av skills i offensiven där f.d. Linköpingsspelaren Max Wahlgren är poängbäst i laget. Även Christoffer Anderssom som anslöt från Dalen har varvat upp på slutet och här har vi en av SSL:s vassaste avslutare. Lägger man dessutom till Jonathan Nilsson och Linus Nordgren så förstår ni att lagets offensiv är skarpt. Backsidan är kanske lite mer anonym men längst bak vaktar världens kanske bäste målvakt i Jonathan Edling som förutom att han kan stänga ned en VM final även har otroliga utkast som ofta resulterar i assists.

Hot topics inför dagens match!

Målvaktskampen! – Linköpings Leo Torell Hagström har 79.17% i räddningsprocent och har därmed bättre räddningsprocent än landslagshjälten Jonathan Edling i SSL.

VM reaktion? – Linköpingsspelarna Josef Rypar (brons med Tjeckien) och Nicola Bischofberger (4:a i VM med Schweiz) kommer från ett VM äventyr i Finland även om det nu gått en vecka. Helsingborg har guldhjältarna Edling och Nordgren. Kommer detta att avspegla sig på något vis i dagens match som är den första efter VM?

Special teams! – Samtidigt som Linköping är ett av ligans bästa lag i powerplay (sex mål på sju PP försök) så har Helsingborg släppt in ett mål under elva boxplay (bäst i SSL).

Ni följer matchen på Corren.se (sändningen börjar 14:50) alternativt på Sportexpressen!