Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match

Uppsnack: Olli Laine inför Höllviken hemma i kväll 19:00

12 februari 2020 08:11

Olli Laine är en av flera Linköpingsspelare som bara blivit bättre och bättre ju längre serien gått och den finske backen har starkt bidragit till Linköpings klättring i tabellen. I kväll skall hans Linköping möta Höllviken i Linköpings Sporthall och chansen då finns att fixa sjätte raka segern. Vad säger Olli inför matchen?


Min känsla är att det inte är bara laget som ser starkare och starkare ut - utan att du själv också presterat bättre ju längre säsongen gått – håller du med?

-Så är det och det handlar mest om att jag nu mött de flesta spelarna och lagen i SSL vilket gett mig den erfarenhet av ligan som krävs. I inledningen var ju precis allt nytt för mig så det tar en stund att komma in i spelet fullt ut.

Hur har omställningen varit från Finland till Sverige rent generellt?

-Självklart har det varit en stor omställning för mig att lämna vänner och familj i Finland och leva mer ensam än vad jag är van vid. Sedan är ju språket en utmaning då jag får prata engelska och svenska om dagarna. Men jag är väldigt glad att jag antog denna utmaning och flyttade till ett nytt land. Jag är supernöjd med min situation i klubben just nu så det känns jättebra att jag tog klivet till SSL.

Nu har du snart gjort en hel grundserie i SSL. Vad skulle du säga är den största skillnaden på den finska och svenska ligan?

-Det är den vanligaste frågan jag får, framförallt från mina finska vänner. Och det finns inte bara ett svar på detta utan det är flera saker som skiljer. Men jag skulle nog säga att de svenska spelarna har bättre fysik och att det är mer närkontakt och intensivare spel i Sverige. Sen kanske det är mer taktik i Finland där man tittar mer på motståndarna och hur man kan hitta svagheter hos dem. Här i Linköping så fokuserar vi mest på vårt eget spel i stället för motståndet, det är en skillnad jag tänkt på.

I kväll väntar Höllviken som slåss för att hänga kvar – vad blir det viktigaste för er i denna match?

-Vi har spelat riktigt bra nu på slutet så för oss handlar det om att fortsätta prestera på samma nivå och inte förändra så mycket. Höllviken behöver såklart varje poäng de kan få för att hänga kvar men vi skall inte fokusera på dem utan se till att vi kommer upp i samma höga klass som vi haft i de senaste matcherna så ska vi nog kunna vinna igen.

Du lirade final i finska ligan med TPS Åbo förra våren – ser du att du kommer stanna länge i Linköping och svensk innebandy så du får uppleva även en svensk final?

-Just nu fokuserar jag enbart på att göra en så bra säsongsavslutning som det går och sedan får jag titta framåt. Min flickvän spelar i Mora och självklart är det tufft att bo så långt ifrån varandra att vi inte kan ses så ofta. Men som jag sa innan så trivs jag jättebra i Linköping så det är absolut inte omöjligt att jag stannar i Sverige och Linköping en längre tid.

Läget i laget Linköping:

Oskar Hovlund (skadad), Olle Abrahamsson (sjuk) och Felix Forslund (bortrest) saknades i lördags mot Dalen. Alla tre har tränat i veckan så förhoppningsvis är de redo för spel i kvällens match.

Senaste mötet mellan lagen:

5-4 till Höllviken i Halörhallen den 23 november. Linköping var det jagande laget hela matchen och tack vare två mål under andra halvan av tredje perioden lyckades Linköping få till ett oavgjort resultat vid full tid (4-4). Men efter en mållös förlängning vann ändå Höllviken på straffar. Linköpings målskyttar då: Olle Abrahamsson 2, Martin Karlsson och Oskar Hovlund.

Linköping vs Höllviken i kväll kl. 19:00 – Linköpings Sporthall