Söndag
06 Okt 1 match
Onsdag
09 Okt 1 match
Onsdag
16 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Torsdag
24 Okt 1 match
Tisdag
29 Okt 1 match
Lördag
02 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Onsdag
18 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match

Rutinerade Astbrant analyserar försäsongen

4 augusti 2019 09:51

Johan Astbrant går mot sin sjätte säsong som tränare för Linköpings innebandyherrar och hör nu definitivt till de mest rutinerade av ligans coacher. Hur ser han på sin trupp, nyförvärven och SSL säsongen 2019/2020 då det återstår en vecka till första träningsmatcherna?


Försäsongsförberedelserna går mot sitt slut - är du nöjd med vad ni fått ut?

-Det har varit otroligt hög närvaro under alla försäsongspass vilket självklart underlättar och jag tycker killarna verkligen gjort sitt yttersta för att vi ska komma bra förberedda.

Hur ser du på den trupp du just nu förfogar över?

-Jag hade önskat en trupp med 20 utespelare och två målvakter men just nu har vi 19 spelare så där är vi en kort. Och visst har vi tittat lite efter ytterligare en back men här sätter vi kvalitet före kvantitet om vi skall ta in någon. Sen har vi lyckats bra med att skola om forwards till backar de senaste säsongerna om man tittar både på Joel Dagman och nu senast Marcus Berglund, så det är ju också ett alternativ.

Ni tappar på nytt några spelare, fyller ni på med spelare underifrån?

-Vårt mål är att slussa upp en eller två spelare underifrån varje säsong. Men vi är redan nu ett ungt lag som gått genom en generationsväxling, så vi måste också värna om rutin för att kunna slåss i toppen. Dessutom måste de spelare vi lyfter upp självklart spela på den position vi är ute efter.

Så vilka unga spelare kan vi få se kommande säsong?

-Emil Lögdberg fanns ju med i SSL-truppen redan i fjol men nu flyttas han upp permanent då han tagit stora kliv. Ytterligare tre spelare från Linköping FBC, Anton Gröön, August Forsberg och Lucas Karlsson har tränat med SSL-laget under försäsongen. Slår det väl ut kan någon av dessa tre mycket väl lyftas upp i SSL-truppen.

Tittar vi på nyförvärven - vad säger du om dessa?

-Jag tycker man kan sammanfatta de nya spelarna med orden stabilitet och fysik. Och just dessa faktorer är något vi eftersökt hos nya spelare efter förra säsongens slut. Olli Laine kommer ju dessutom som kapten från ett topplag i Finland och hans ledaregenskaper är något vi redan sett prov på och kommer kunna dra nytta av.

Hur ser du på förra säsongen med kvartsfinalförlusten mot Dalen?

-Jag tycker vi presterade för ojämnt under säsongen där vi blandade våra insatser på tok för mycket. Dessutom tycker jag vi vek ned oss i duellspelet framförallt i kvartsfinalen mot Dalen. Så jag försöker lära mig så mycket som möjligt av detta. Vi har haft utvärderingssamtal efter förra säsongen och där har det lyfts att det blev lite för mycket nya formationer vid motgångar istället för att jobba vidare med de förutbestämda uppställningarna. Så jag tittar nu på att hitta tydligare ”block” i våra formationer av spelare som tränar och spelar tillsammans, Så detta och att utveckla fysiken är något vi fokuserar på.

Har du sneglat något på de övriga lagens silly season?

-Maktbalansen mellan topplagen ser relativt intakt ut. Däremot tycker jag lagen under toppen ser ut att tagit kliv. Sirius är ett lag som blir bättre men även skånelagen Helsingborg och Höllviken räknar jag med blir starkare kommande säsong. Av nykomlingarna är framförallt Warberg bättre än de lag som åkte ur, så jag ser en Superliga där glappen mellan övre och nedre halvan täpps till.

Lycka till med säsongen 2019/2020!

Linköping inleder försäsongsmatcherna nästa helg med matcher i Finland mot de finska slutspelslagen EräViikingit och Westend Indians.