29 Mar 1 match

Övertidsvinst borta mot Thorengruppen

22 februari 2022 22:39

Linköping vann i kväll en målsnål tillställning borta mot Team Thorengruppen efter förlängning. Slutresultatet blev 3-4 (1-1, 0-1, 2-1, 0-1) i en match där målvakten Leo Torell Hagström briljerade igen och Josef Rypar gjorde det avgörande målet när Linköping klev upp till en tredjeplats i tabellen.

Linköping fortsätter att vinna (tredje raka) och kvällens vinst kändes extra bra då det var underläge med fem minuter kvar men Linköping lyckades krångla sig tillbaka och sedan vinna i förlängningen och fixa två viktiga poäng.

Olle och Almlöf vet var nätet är

Olle Abrahamsson fortsätter också att göra mål. I kväll inledde han målskyttet i matchen när han vek in från vänsterkanten och tryckte in bollen. TTG kvitterade dock till 1-1 innan perioden var över. Mittperiodens enda mål gjorde Linköpings William Almlöf i powerplay från höga slottet (Almlöfs 15:e mål och nästan samtliga har gjorts i PP).

Palmén straffsäker och upp i poängligatopp

I tredje perioden så var det hemmalaget som fick träff och kunde göra två raka mål fram till 3-2. Men Linköping hade givetvis inte gett upp och när Martin Karlsson försökte runda målvakten blev han neddragen. Simon Palmén var iskall när han lyfte in 3-3 på den efterföljande straffen vilket samtidigt tog Palmén upp i delad poängligatopp i SSL. Några lägen skapades åt båda håll på slutet men matchen slutade oavgjort.

Rypar fixade vinsten

Redan 48 sekunder in i förlängningen stod Josef Rypar för en fin soloraid men där själva avslutet inte direkt blev stenhårt men tillräckligt bra för att tjecken var den som fixade med två viktiga poäng hem till Linköping.

Leo stängde ned TTG och nu väntar DIF

Segern grundlades av fint försvarsspel och ett fantastiskt målvaktsspel av Leo Torell Hagström som verkligen kan stänga en målbur. Linköping klev nu upp till tredjeplatsen och på söndag är det jumbon Djurgården som väntar i Eriksdalshallen.