Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Inför Kalmarsund hemma ikväll kl 19:00

3 oktober 2018 10:09
SSLherr

I kväll möter Linköping nykomlingen Kalmarsund som redan visat att man håller på högsta nivå. Men Linköping med tre raka vinster i bagaget räds knappast Kim Nilsson & co. Men tufft, tight och kul innebandy lär det bli i kväll i Sporthallen. Missa inte denna högklassiga innebandymatch!


-Kalmarsund tycker jag är ett bra nykomlingslag som vi inte får ge lillfingret, för då tar de hela handen. De har en riktigt bra förstafemma som har gjort bortåt 70% av deras mål så här långt och de är duktiga i powerplay så det gäller att vi är disciplinerade och inte tar några onödiga utvisningar, kommenterar Linköpingstränaren Johan Astbrant kvällens motståndare.

Linköping är i strålande form och laget ligger på tredje plats i tabellen med enbart fullpoängarna Dalen och Växjö framför sig. I söndags var det Höllviken som fick lämna Sporthallen tomhänta (vinst 5-3 för Linköping). Höllvikenmatchen var kanske inte en fullträff för Linköping, men man visade att man hade koll på händelserna matchen igenom inte minst tack vare starkt målvaktsspel av Robin Laakso och tätt och säkert försvarsspel. Martin Karlsson fortsätter att visa kalasform. ”Marre” har redan hunnit med sex mål (och två assist) där många av framspelningarna har kommit från Simon Palmén som passat fram till inte mindre än sju mål totalt.

Kalmarsund är som bekant nya i SSL men lagen möttes i dubbelmöten tidigt på försäsongen i Sporthallen och då vann Linköping båda gångerna.

-Det är ett lurigt lag och de har säkerligen scoutat oss sedan vi möttes på försäsongen och vann mot dem, fortsätter Astbrant.

Läget i laget Linköping:

Det är samma trupp som senast vilket betyder att endast Anton Karlsson saknas.

-Anton kör fortsatt rehab träning men i min drömvärld kan han vara tillbaka om en månad efter uppehållet. Vi behöver verkligen honom som den stabila back han är och dessutom går våra backar rätt tungt just nu när det är täta matcher, kommenterar Johan Astbrant läget med Anton Karlsson.

Motståndarkollen Kalmarsund:

Världsstjärnan Kim Nilsson är synonymt med Kalmarsund och att Kim nu får spela SSL med sin moderklubb är självklart stort. Målet för Kalmarsund var självklart SSL-spel när man löste sin fixstjärna från livstidskontraktet med AIK när han återvände från proffslivet i Schweiz. På vissa håll har man sett vissa tvivel på Kims fortsatta storhet när han spelat i Schweiz och sedan i allsvenskan i två säsonger (och gjort 161 poäng…). Men med ett hat-trick senast och en andraplats i poängligan med tio poäng på fyra spelade matcher så bör de som funderat om Nilsson fortsatt håller landslagsklass fått svaret. Kul också med en nykomling i Superligan som är väldigt ambitiös och känslan är att laget kommer finnas i SSL under många säsonger. Kalmarsund tippades inför säsongen som en het kandidat att knipa en slutspelsplats. Till denna säsong värvades innebandynomaden Kevin Björkström från Karlstad och ex-AIK:aren har visat att han fortsatt är speedig och gör poäng i SSL. Även Linköpingsbekante Marcus ”56” Johansson är fortsatt hyperfarlig på sin plats som sniper på vänsterkanten, inte minst i powerplay. 22-årige Tim Nyander är en annan spelare att hålla koll på i Kalmarsund. Kalmarsund har så här långt mött exakt samma lag som Linköping. Vinster mot JIK och Mullsjö (borta) samt en klar förlust mot Växjö är exakt samma resultat som Linköping. Skillnaden är att Kalmarsund förlorade i premiären mot Höllviken medan Linköping slog skåningarna senast.

Vi ser fram mot en härlig innebandymatch med många profiler i de båda lagen!

Linköping – Kalmarsund i kväll kl 19:00 Linköping Sporthall