Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Onsdag
18 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Landslagsuppehåll efter tre raka vinster

4 november 2019 14:50

Linköping går in till landslagsuppehållet med vind i ryggen tack vare tre raka vinster i SSL. Kommande helg väntar landslagsturneringen Euro Floorball Tour i Finland för flera av våra spelare och nästa SSL-match är först den 17:e november mot Pixbo i Sporthallen.


Linköping fick till slut upp farten och med tre raka trepoängare lämnade man bottenskiktet och frågan är ju om ett uppehåll kommer lägligt eller inte just nu? Hur som helst så väntar nu ett nästan två veckor långt uppehåll för landslagsspel. Oskar Hovlund (Sverige), Matej Jendrisak (Tjeckien), Ondrej Nemecek (Tjeckien) och Emil Lögdberg (Sverige U19) skall alla spela EFT turneringen i Finland kommande helg.

Linköping öppnade som bekant serien svagt och poängskörden var skral. Men efter bortavinster mot nykomlingarna Warberg och Visby samt en hemmaseger mot Växjö har nu laget 13 poäng och ligger precis utanför en slutspelsplats. Avståndet upp till lagen i toppen är fortsatt långt och just nu slåss laget främst om slutspelsplatserna 5-8 i tabellen.

Tittar man i poängligan så är Simon Palmén bäste Linköpingsspelare med 16 poäng (7 mål + 9 assist). Palméns spel innan uppehållet har varit briljant och han borde ligga väldigt nära en ny chans i det svenska landslaget. Även Matej Jendrisak har spelat bra och centern är näst bäst vad det gäller poäng (13 poäng). Bäste målskytt är dock Linköpingsveteranen Martin ”Marre” Karlsson med sina 10 fullträffar så här långt.

Tittar man på de nya spelarna så har Olle Abrahamsson varit framgångsrik inte minst i powerplayspelet. Olle har hunnit med 6 mål och 3 assist. Finske backen Olli Laine har bara blivit bättre och bättre under säsongens gång och Olli blir en viktig kugge i Linköpingsförsvaret framöver. Unge backen Emil Lögdberg har i princip varit ordinarie under hela säsongen och även han har på slutet visat sin klass och där har Linköping en stor back på gång. Även AIK-förvärvet Oskar Hagberg har hittat tillbaka till SSL-spelet mer och mer precis innan uppehållet.

Ser man på samtliga tio matcher så här långt så måste ändå landslagsbacken Oskar Hovlund lyftas fram. Ogge jobbar stenhårt under alla 3 x 20 minuter och är en nyckel både i defensiven och offensiven. Ska Linköping fortsätta sin resa uppåt i tabellen efter uppehållet så behövs fortsatt en Oskar Hovlund i toppform.

Nästa hemmamatch:

Linköping - Pixbo sön 17 nov kl 16:00 i Linköpings Sporthall