29 Mar 1 match

Kvartsfinalen lever efter Seths mål i sista sekunden

25 mars 2022 21:38

Vilken kväll det blev i IFU Arena! När klockan stod på 19:59 skickade Oskar Seth in matchavgörande 4-3 och Linköping knep sin första kvartsfinal mot Storvreta. Nu väntar nästa match i Sporthallen på söndag!!!

Linköping var av många uträknade inför kvällens bortamatch mot Storvreta. 0-3 i matcher och uppförsbacken var mer än brant. Men tack vare en storspelande målvakt i Leo Torell Hagström och två mål av Oskar Seth i slutminuterna tog sig Linköping in i matchserien. Nu står det 1-3 i matcher men med vinst på söndag i Sporthallen är det åter nerv i denna kvartsfinalserie.

Linköping växte i första

Hemmalaget kom ut starkt i dagens match och Linköping fick mest inrikta sig på försvar och 1-0 kändes logiskt. Men Linköping åt sig in i matchen och först lirkade Martin Karlsson in 1-1 vid första stolpen och strax efter gav Olle Abrahamsson Linköping ledningen med 2-1 i en tilltrasslad situation framför Storvretamålet.

Stökig avslutning på andra perioden

Andra perioden var lite av ett ställningskrig men det var Storvreta och Stefansson två gånger om som stod för målen och hemmalaget hade vänt tillbaka till en 3-2 ledningn inför sista perioden. Mittperioden avslutades med ett större bråk mellan flera spelare men där Linköping råkade värst ut och fick avsluta perioden med spel i 3 mot 4.

Leo räddade Linköping kvar i matchen

Tredje perioden var relativt jämn även den men flest klara chanser hade Storvreta att utöka men flera fenomenala räddningar av Linköpings Torell Hagström höll matchen vid liv. Och perioden, matchen och kvartsfinalserien såg ut att rinna ifrån Linköping. Men så kom den otroliga avslutningen

Timeout och Seth x 2 gav en vinst

Vid 17:57 tog Linköping time-out och 18:30 satte Seth 3-3 målet på ett fint skott utifrån. Nu såg matchen precis som match 3 ut att gå till förlängning. Men med en ynka sekund kvar lyckades Oskar Seth få träff på en boll då det knappt såg ut som en målchans och lyckan var total i Linköpingslägret.

Publikfest i Sporthallen på söndag

1-3 i matcher och nästa match spelas i Linköpings Sporthall redan på söndag kl 16:00. Biljettförsäljningen är i gång och flera fina erbjudanden finns där bland annat alla lag i Östergötland får chansen att gå 2 för 1. Visst reducerar Linköping till 2-3 då!