Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match
Lördag
05 Aug 1 match
Söndag
13 Aug 1 match
Lördag
19 Aug 1 match
Söndag
27 Aug 1 match
Fredag
08 Sep 1 match
Söndag
10 Sep 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match

Filip Samuelsson och Leo Torell Hagström på landslagsläger

4 maj 2023 09:37

Den 11-14 maj så är det landslagsläger i Västerås och med i truppen finns de båda Linköpingsspelarna Filip Samuelsson och Leo Torell Hagström. Vi kollade läget med snabbe backen Filip Samuelsson runt uttagningen!


Landslagsledningen tar nu sikte på VM i Malmö i slutet av 2024. Första steget i detta är ett landslagsläger i Västerås om några veckor dit man tagit ut en stor och spännande trupp med både etablerade landslagsspelare men även en del nya namn och dessutom några spelare från det U19-landslag som precis fixade VM-guld. Under lägret ska det dessutom hinnas med två internmatcher.

Grattis du är uttagen till landslagets läger i Västerås senare denna månad – hur tog du mot detta besked och vad var känslan?

-Det är såklart jättekul att få chansen och det ska bli kul att få spela och träna med de bästa spelarna. Sen är det ju kul att få spela matcher igen då det var ett tag sedan så jag ser helt klart fram mot lägret.

Förbundskaptenerna är tydliga med att detta läger är ett första avstamp mot VM i Malmö 2024 – hur tänker du runt ett kommande VM och spel där?

-Det är klart att VM är en dröm och ett långsiktigt mål, men samtidigt är det väldigt lång väg dit och konkurrensen är stenhård att komma med. Så mitt fokus just nu är först och främst att försöka prestera bra på lägret och senare göra bra ifrån mig i Linköping kommande säsong så får jag se vad som händer framöver.

Vad tror du kommer krävas av dig som spelare för att först slå dig in i landslaget och senare vara aktuell för att få äran och spela ett VM?

-Det är ju givetvis bara de allra bästa som får chansen och som sagt är det jättetufft att komma med i ett svenskt landslag. Men jag ska fortsätta jobba på och försöka utveckla mitt spel hela tiden för att kunna prestera på en hög och jämn nivå i klubblaget.

Du stod för ett riktigt bra slutspel där du var en av de absolut bästa Linköpingsspelarna i mötena med Storvreta – hur mycket tror du denna insats gjorde avtryck på förbundskaptenerna?

-Det är givetvis svårt att svara på men jag hoppas att jag är med för att de tycker jag spelat bra. Prestationen bör vara den avgörande faktorn för att komma med till ett landslagsläger så visst är det kul om de tycker man gjort bra ifrån sig.