Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Gillek Inför Helsingborg borta idag kl 15

27 december 2020 09:23

Linköping avslutar 2020 med en bortamatch mot Helsingborg i eftermiddag. Efter uddamålsförlusten hemma mot Falun innan jul vill nu Linköping med coach David Gillek studsa tillbaka och haka på topplagen innan serien vänder i januari.


Linköping som efter tre raka hemmamatcher (vinster mot Växjö och Pixbo samt förlust mot Falun) placerat sig på en sjätteplats i SSL. Blir det vinst i dag mot FCH tar Linköping definitivt rygg på topplagen i serien medan en förlust bjuder in Helsingborg med flera som jagar bakifrån i den tighta tabellen.

-Vi hade två träningar efter Falumatchen och sedan fick spelarna julledigt några dagar innan vi samlades till träning i går på annandagen igen. Vi har haft hårt fokus på att få till en gemensam prestation som ger vinst mot Helsingborg, säger Gillek inför mötet med FCH.

Läget i laget Linköping:

-Vi har frågetecken för några spelare där vi får besked i dag om de kan spela eller inte, så vi får se om det blir samma lag som senast, säger Gillek.

Motståndarkollen Helsingborg:

Helsingborg har blandat och gett en del denna säsong och ligger just nu precis utanför slutspelsplatserna men vinsten borta senast mot Sirius har gett skåningarna slagläge i tabellen. Linus Nordgren har imponerat stort och hunnit med 31 poäng på elva matcher och leder därmed hela SSL:s poängliga. Även Linköpingsbekante Max Wahlgren ligger högt i poängligan (24 poäng).

-Helsingborg är min ögon ett hårt arbetande kollektiv med spets i form av Edling i målet och sen Linus Nordgren som troligtvis är den spelare i ligan som betyder mest för sitt lag. Så självklart måste vi hålla koll på honom utan att det påverkar vår egen matchplan, säger Gillek om dagens motståndare.

Inbördes möten i SSL:

Lagen har en lång historia av SSL möten och Helsingborg leder just nu med 15 vinster mot Linköpings 13. Men senast lagen möttes vann Linköping klart (10-5).

Matchen drar i gång klockan 15:00 i Helsingborg Arena och ni följer matchen på Corren.se eller Sportexpressen.se