Slutforcering gav en poäng hemma mot Höllviken

6 februari 2019 22:26

Linköping såg länge ut att kamma noll mot bottenlaget Höllviken hemma i Sporthallen. Men med plockad målvakt lyckades Linköping hämta in ett 3-5 underläge till 5-5 i slutsekunderna. Höllviken lyckades ändå sno åt sig extrapoängen i en match som slutade 5-6 (1-1, 0-1, 4-3, 0-1).

Höllviken som jagar fortsatt SSL-kontrakt lämnade Linköpings Sporthall som vinnare i en match där hemmalaget insåg allvaret på tok för sent. Linköping lyckades inte alls få anfallsspelet att fungera och mot ett kontringssuget Höllviken blev det till slut en poäng med nöd och näppe

Linköpingsmål inledde matchen

Oskar Seth öppnade målskyttet när han helt fri satte 1-0 när mindre än två minuter avverkats. Linköping hade därefter bra koll på händelserna även om Robin Laakso i Linköpingsmålet testades några gånger. Chansen kom i powerplay för hemmalaget men istället för 2-0 kunde Johannes Wilhelmsson täcka ett slarvigt skott och därefter springa in kvitteringen 1-1

Tempo och målfattigt i andra

Andra perioden var aningen avslagen och det dröjde ända till slutet innan periodens enda mål kom. Martin Karlsson tryckte in sin egen retur och Linköping var i ledning inför tredje.

Höllviken, Höllviken och Höllviken

Inledningen av tredje var helt klart Höllvikens. 2-2 kom redan efter 19 sekunder och ett par minuter senare kunde skåningarna ta ledningen när Linköpingsspelarna tittat för mycket på bollen och missat en framrusande Höllvikenspelare på bortre stolpen. Mitt i tredje perioden utökade Höllviken dessutom till 2-4 på en snabb omställning och Linköping var i brygga.

Petter Alm gav hopp och sen forcering

Men fyra minuter kvar av matchen gav Petter Alm Linköping hopp. Hans backskott trillade in och 3-4 var inget omöjligt uppdrag att vända. Men istället släpptes Johannes Wilhelmsson obevakad någon millisekund och då var det 3-5 och på nytt två mål att hämta i kapp. Linköping tog time-out och plockade ut målvakten Laakso till förmån för en utespelare till. Och det gav resultat. Först gjorde Max Wahlgren 4-5 och med ynka åtta sekunder kvar rakade Oskar Seth in kvitteringen 5-5 från nära håll.