03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Linköping bara vinner och vinner

7 november 2021 19:34

Mullsjö var både serieledare och utan poängtapp på hemmaplan inför dagens match. Men Linköping brydde sig inte alls. Full gas och hela 6-1 efter två perioder blev till slut "bara" 9-6 (4-1, 2-0, 3-5) sedan Mais fått lite häng i tredje.

Linköping har verkligen hittat en formtopp. Segrarna mot Falun och Växjö följdes i dag upp med en klart rättvis bortaseger mot Mullsjö. Linköping var under de två första perioderna helt överlägsna och siffrorna kunde till och med varit större.

1-0 blev 1-6 efter grymt Linköpingsspel

Hemmalaget tog visserligen ledningen med 1-0 men efter det stängde Linköping bakåt i nästan två hela perioder inför en missnöjd hemmapublik. Samtidigt producerade Linköping massor av mål framåt - 1-1, 2-1, 3-1, 4-1, 5-1 och 6-1 när 40 minuter spelats efter stort propagandaspel.

Mais fick en biljett in i matchen i 3:e

Men Mullsjö hemma är inte ett lag man räknar bort i första taget och när domarna dessutom hittade en mycket tveksam utvisning direkt i tredje så var det givetvis den biljett Mais behövde in i matchen. Tredje perioden blev därefter rejält svängig men när Mullsjö såg utt att komma ikapp svarade Linköping hela tiden med ett mål och närmre än 5-7 och 6-8 kom inte hemmalaget. Linköping fixade matchen och Oskar Seth avslutade på bästa sätt när han lobbade in slutresultatet 9-6 över Mais backar in i ett tomt mål.

Linköpingspoäng: Martin Karlsson 4 (3+1), Oskar Seth 3 (3+0), Simon Palmén 3 (1+2), Oskar Hovlund 3 (0+3), Olle Abrahamsson 2 (2+0), Matej Jendrisak 1 (0+1), Nico Bischofberger 1 (0+1) och Filip Samuelsson 1 (0+1).

Trea i tabellen och Kalmarsund hemma på tur

Vinsten tar Linköping upp till tredje plats i tabellen och nästa match är hemma mot Kalmarsund på lördag 18:00. Ska Linköping fälla nästa topplag!