Tvåsiffrigt bakåt i förlusten mot Växjö

21 oktober 2023 23:42

Linköping hade häng på Växjö fram till andra halvan av slutperioden i dagens match. Men till slut blev det lite för svaga försvarsspelet avgörande när Växjö gled ifrån och vann med 11-6 (4-2, 3-3, 4-1).

Oweling inledde målskyttet

Linköping öppnad matchen bäst och tog tidig ledning genom duktige Erik Oweling men sen tog hemmalaget över och Linköping blev stillastående och hux flux var det 3-1. Kim Varga som var pigg i Linköping reducerade, men Växjö gick till periodvila med 4-2

Öppna spjäll i andra

Även i andra perioden var det Linköping som fick bäst träff när Kim Varga gjorde 4-3. Fortsättningen på mittperioden var vidöppen och båda håll och inom loppet av drygt åtta minuter blev det sex mål. Linköping gjorde 6-5 och målskytten var Oskar Seth som för sjätte SSL-matchen i rad nätade även Olle Abrahamsson gjorde mål innan Växjö fick sista ordet med ett 7-5 mål. Andra halvan av mittperioden blev helt utan mål.

Svag avslutning gav noll poäng

Tredje perioden blev inte vad Linköping tänkt sig. Visserligen fanns möjligheten att komma ikapp när Simon Palmén gjorde 8-6 men Växjös spets var vassare och med tre raka hemmamål blev det till slut en klar Växjöseger.

Nya tag i cupen

För Linköping är det nu bara att snabbt ladda om inför avgörande cupmötet med Kalmarsund på tisdag i Kalmar.