Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Robin Laakso positiv inför kvartsfinal 2

23 mars 2019 17:32

Linköping fick se sig slagna i första kvartsfinalen med 7-8 efter förlängning trots att man var bättre under stora delar av matchen. Linköpingsmålvakten Robin Laakso har varit med ett antal slutspel vid det här laget och han är lugn inför fortsättningen trots underläge 0-1 i matcher.


I morgon söndag spelas kvartsfinal 2 mellan Linköping och Dalen i Umeå. Då Dalen direkt lyckades vinna en bortamatch så är nu Linköping tvungna att vinna minst en match på norrländsk mark om det ska bli semifinal. Robin Laakso är inte orolig utan tror på sitt lag.

Hur är känslan efter första kvarten?

-Klart man är besviken men vi har oss själva att skylla. I ett slutspel har man inte råd med så många individuella misstag och jag tycker vi ger bort alldeles för många mål till Dalen i första matchen.

Hur se du på kvartsfinal 1 som helhet?

-Vi gör ändå en OK fight. I 35 minuter är vi riktigt bra och då är vi klart bättre än dem. Men i tredje kommer vi inte alls upp i nivå blir passiva och de får bättre träff med sitt spel. Så det känns lite som vi ger bort matchen.

Sen avslutningen med kvittering i slutsekunden och därefter stryk i förlängningen...

-Vi spelar 3 mot 6 så det är inte konstigt att de får sina lägen i slutet sen har man såklart vevat 7-7 målet några gånger för att se om man kunnat göra något annorlunda. Målet i förlängningen är ju mest tur när han skickar i väg ett långskott som jag inte ser.

Det blev en lite hetsig avslutning då ni fick tre utvisningar mot Dalens noll - något du vill kommentera?

-Nej, domarna gör sina bedömningar och jag väljer att lägga fokus på det jag faktiskt kan påverka och det är inte domarna. Jag vet att domarna försöker prestera på topp i ett slutspel precis som vi spelare.

Din egen insats - hur tycker du den var?

-Jag kan inte vara nöjd när jag släpper in åtta mål och vi förlorar. Vi måste alla, inklusive jag, upp en nivå under 60 minuter för att vinna matcherna.

Vad kan ni ta med er inför morgondagens match i Umeå?

-Vi skall ge dom en riktigt tuff fight och jag tycker vi är ett bättre lag under stora delar av första matchen. Men det gäller att vi inte bjuder dem på för mycket.

Var det något med Dalens sätt att spela som överraskade dig?

-Nej, det tycker jag inte. De har spelat med hög press de senaste gångerna vi mötts så det var ingen överraskning. Det är den höga pressen eller deras ultralåga försvar de kan välja på.

Så vad gäller för att utjämna matchserien i morgon?

-Jag får väl damma av Astbrants klassiker "Ödmjukhet, Disciplin och Nogrannhet". Fixar vi dessa tre delar vinner vi i morgon.

Tack Robin och lycka till i morgon!

Kvartsfinal 2 - Dalen-Linköping söndag 24/3 17:00 Umeå Energi Arena. Ni följer matchen på SSL play.se