Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Storvreta borta i kväll kl 19:00

7 november 2018 08:56
SSLherr

Ska Linköpings fina vinstsvit förlängas? I kväll möter man Storvreta i IFU Arena vilket får anses som en av de svåraste matcherna på hela säsongen. Storvreta har dessutom precis som Linköping tre raka trepoängare efter landslagsuppehållet, så det är två av SSL:s två formstarkaste lag som möts i kväll.


Linköping har gjort det väldigt bra efter uppehållet med tre raka vinster men nu är det tuffast tänkbara motstånd som gäller närmaste framtiden. I kväll väntar svenska mästarna Storvreta med landslagsspelare i parti och minut. Pressen ligger på hemmalaget och Linköping får för en gång skull slå ur underläge.

-Så är det och det skall bli spännande att se var vi står nu när vi möter ett topptippat lag. Vi har ju gått in till de senaste matcherna som favoriter men nu är det Storvreta som får bära den pressen. Jag tror vi får se en böljande matchbild och vi måste vara med och påverka hur matchen utvecklar sig om vi skall ha en chans, säger Linköpingstränaren Johan Astbrant.

Läget i laget:

Alla spelare tillgängliga. Andreas Blom kom in i målet mot Sirius med bravur. Frågan är om Blom fortsätter i målet eller om rutinerade Robin Laakso återkommer? Mot Sirius klev fler ungtuppar fram. Markus Lindström gjorde sin första två SSL-mål, backen Filip Samuelsson var framträdande och Adam Zetterström visar fortsatt fin form. Noterbart är att f.d. Storvreta keepern Jonas Gustafsson och även Andreas Nordh inte finns med då de kommer att spela med Linköping FBC i division 1 till efter VM-uppehållet för att få mer speltid.

Motståndarkollen Storvreta:

Det finns inte så mycket att tillägga om Storvretas duktiga lag. Det mesta är sig likt och ungefär samma spelare som under förra säsongens fortsätter att producera. Enda frågetecknet är väl hur de spelare som i princip håller landslagsklass men får mindre speltid i Vretas breda trupp tacklar situationen? Det som är nytt är att f.d. Linköpingstränaren Andreas Harnesk är den som rattar laget denna säsong. De två första matcherna för säsongen kanske det såg lite skakigt ut men därefter har Storvreta ångat på i vanlig takt och nu skuggar man Linköping i tabelltoppen (en poäng bakom).

-Vi går nu in i en period på 1,5 vecka med fyra tuffa matcher med lite olika infallsvinklar innan VM uppehållet. Först har vi tre matcher mot tippade topplag (Storvreta, Pixbo och Falun) och till sist ett Örebro som kommer att slåss med näbbar och klor för att ta poäng i bottenstriden, avslutar Astbrant.

Storvreta – Linköping Ons 7/11 kl 19:00 i IFU Arena och ni kan självklart följa matchen på SSLplay.se