Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Blom laddad för JIK och säsongen som etta

14 augusti 2020 09:11

I morgon lördag kl 14:00 spelar Linköping första träningsmatchen för säsongen när SSL-kollegan Jönköping kommer till Sporthallen. En spelare som kommer få mycket fokus både i morgon och kommande säsong är målvakten Andreas Blom, så vi kollade läget med honom inför matchen.


Linköpingsmålvakten Andreas Blom är precis hemkommen från Bosön och träningar med övriga spelare från Guldsteget (unga spelare som spås ta plats i ett svenskt A-landslag i framtiden). Blom står nu inför utmaningen att vara utpekad målvaktsetta i SSL-laget då Robin Laakso lämnat efter flera fina år i klubben. Blom är ju dock långt ifrån oerfaren med en mängd SSL-matcher på meritlistan men också U19-landslagsspel. Så nu gäller det att steppa upp ytterligare för den ambitiöse burväktaren med Linköping Innebandy som moderklubb (trots sin ungdom gör han 14:e säsongen i klubben).

Äntligen matchdags – gissar att du sett fram mot det länge?

-Ja verkligen. Man har ju längtat lite extra efter att få lira matcher när förra säsongen slutade så tidigt som den gjorde. Sen är jag ju sugen att se hur vårt lag uppträder i matchspel så det ska bli riktigt kul att få komma i gång.

JIK på hemmaplan gäller – vad kan vi förvänta oss av första matchen på försäsongen?

-Tidigt på säsongen och första matchen innebär förmodligen att vi kan förvänta oss en klassisk försäsongsmatch där båda lagen kommer att fokusera på utvalda delar av sitt spel vilket kan innebära att helheten inte blir perfekt för åskådaren.

Denna säsong tar du steget till att vara uttalad målvaktsetta – vad innebär det för din del?

-Det är ju det jag strävat efter under alla år i klubben så det känns riktigt bra. Jag ser verkligen fram mot kommande säsong och ta chansen att visa vad jag går för fullt ut.

Simon Bergström senast i Schweiz blir din nya målvaktskollega – hur har ert samarbete varit så här långt?

-Simon är en mycket bra målvakt och dessutom en skön person utanför planen så vi kommer att hitta ett bra samarbete under säsongen är jag säker på.

Utöver Bergström så kommer ett antal nya utespelare in i laget – vad säger du om de nya spelarna av det du sett första tiden?

-Det är inga medelmåttiga spelare vi lyfter in utan riktigt bra spelare som direkt går in på högsta nivån. Nu kanske jag mest ser backarnas spel men jag tycker den nya backtrion Bischofberger, Rypar och Hallin ser fantastiskt bra ut av det jag sett från dom de här första veckorna.

Du och Filip Samuelsson var i veckan på Bosön för träningar med det s.k. Guldsteget – hur var det?

-Jag är nöjd med lägret och det var ju en blandning av information och träningar för att vi skulle få en bild av hur landslagsledningen tänker både på kort och lång sikt. Sen hade vi några bra träningar så det var nyttigt för oss båda.

Du finns bevisligen med i tankarna för en framtida A-landslagsplats nu när du är med i Guldsteget – hur nära det målet tror du att du är i nuläget?

-Visst känns det ju som jag kommit ett steg närmre via Guldsteget men jag fokuserar först och främst på att prestera så bra som möjligt i Linköping så får vi se hur långt det räcker. Men landslagsspel är ju självklart ett av målen jag har för framtiden.

OK vinner ni E4-derbyt mot JIK i morgon?

-Ja, vi ska ta hem det. JIK fick ju behålla Hessmer vilket var viktigt för dem men jag tycker ändå de är kvar på ungefär samma nivå truppmässigt som förra säsongen medan vi har tagit ytterligare ett steg med våra nyförvärv.

Andreas Blom

  • Ålder: 22 (född 1998)
  • Position: Målvakt
  • Meriter: 63 SSL-matcher och 8 st. U19-landskamper
  • Moderklubb: KFUM Linköping som senare blev Linköping IBK

Matchen websänds och länk till sändningen finner ni här

Linköping – Jönköping Lör 15/8 kl 14:00 Linköpings Sporthall