Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Dubbla träningsmatcher för SSL laget i helgen

14 augusti 2021 09:51

Efter vinsten mot Sirius i tisdags (5-4) kommer nu träningsmatcherna ”dugga tätt”. I helgen möter Linköping först SSL-laget JIK borta i eftermiddag och sedan allsvenska Karlstad i Sporthallen på söndag. Vi tog tränare David Gillek på pulsen inför helgens fighter som man kan se via websändningar eller live.


Om vi börjar med att kika på tisdagens match mot Sirius - vad säger du om den med några dagars distans?

-Skönt att vara i gång och spela den första träningsmatchen Annars var det en typisk förstamatch för säsongen med en hel del toppar samtidigt som vi hade några dalar. Sen tycker jag det var viktigt för att få ett svar hur långt vi kommit i våra förberedelser.

Många spelare fick visa upp sig i Siriusmatchen och en del ändringar blev det i femmorna under matchens gång - Var det enligt gameplan eller blev du tvungen att ändra om?

-Det var planerat och tanken var att ge alla så mycket speltid som möjligt och det är likadant denna helg. Så alla ändringar var planerade på förhand utom att Jonathan Hallin skadade sig och Hampus fick hoppa in igen.

Ska man nämna några spelare i samband med Siriusmatchen tycker jag att just unge backen Hampus Andersson (född 2004) samt Ludvig Bäckman Forkner (född 2002) visade att de håller mot SSL motstånd - vad tycker du om den duon samt övriga nya spelares insatser?

-Hampus har varit väldigt duktig på de träningarna han varit med på och han spelar väldigt klokt och är fysisk för att vara så ung men det gäller att skynda långsamt i hans fall. Vad det gäller Ludde så tycker jag också det finns mycket talang och i hans fall handlar det främst om att hitta intensiteten och komma in i vårt spel. Annars tyckte jag Lucas Eldholm gjorde en bra match och alla de övriga nya spelarna kom in bra i det.

Två matcher i helgen - JIK lördag och Karlstad söndag. Hur tänker ni runt båda dessa matcher vad det gäller fokusområden samt laguppställningar?

-Som sagt så kommer vi fortsätta testa en hel del. Truppen är sig lik men Jonathan Hallin saknas i båda matcherna och Jesper Alm är inte i med i dag mot JIK. Backen Jacob Ammenberg och rightfattade forwarden Jack Lindersson (båda födda 2003) tillkommer jämfört med Siriusmatchen.

Nu får ni klara er utan stjärntrion Martin Karlsson (målskytt mot Sirius) samt Oskar Hovlund (spelade inte mot Sirius) som är i Finland med landslaget och Matej Jendrisak som kör rehab - hur tacklar ni dessa tapp?

-Detta har vi ju vetat om länge och jag kan tycka det är positivt att andra spelare nu får chansen att kliva fram och visa vad de går för. För samtidigt vet jag ju var jag har Marre, Oskar och Matej så det är inget problem som jag ser det.

Det var en hel del publik i Sporthallen mot Sirius vad betydde det att det äntligen var lite liv på läktaren?

-Det är självklart bara positivt och känslan är väl att alla höjer sig lite när det är liv på läktaren. Så jag kan bara uppmana publiken att komma även på söndag när vi möter Karlstad.

Lör 14/8 - Jönköping vs Linköping kl 14:00 i Jönköpings Idrottshus (matchen websänds via appen Svensk Innebandy)

Sön 15/8 - Linköping vs Karlstad kl 17:00 i Linköping Sporthall (upp till 300 pers är välkomna men den går även att se via Solidsports webbsändning).