Söndag
01 Dec 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Onsdag
18 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Oskar Hovlund - 21 år A-landslagsman och lagkapten

4 september 2019 11:59

Det är svårt att greppa att Oskar Hovlund är 21 år. På lördag spelar han A-landskamp mot Finland och ser man fram mot den stundande Superligasäsongen får 21-åringen ett än större ansvar i Linköping, dessutom som lagkapten.


På lördag väntar landskamp mot Finland!

-Det ska bli riktigt kul att få dra på sig landslagströjan igen. Det känns speciellt att få chansen i landslaget nu när det endast är 16 utespelare och två målvakter uttagna. Jag får ett kvitto på att jag finns med i en diskussion inför framtida VM om man ska tänka så långt fram. Det är ju detta som driver mig att utvecklas varje dag.

Finland mönstrar dessutom sitt bästa lag

-Att möta Finland är speciellt varje gång med all prestige som finns där. I matchen till helgen kommer de dessutom med sitt absolut starkaste lag med alla sina stjärnor vilket gör att vi får en riktig värdemätare på var vi står inför kommande turneringar.

Kommande säsong får du ett än större ansvar i Linköping

-Ja, men skillnaden för mig blir inte så stor. Jag har redan haft ett stort ansvar i laget som dessutom vuxit för varje säsong. Tittar man på backsidan så är det ju självklart så att brorsan (Martin) och Kakan (Anton Karlsson) lämnar jättehål efter sig. Men vi får in Olli Laine och sen har jag och Ondrej varit med ett tag samtidigt som våra unga backar ser jättespännande ut. Både Filip (Samuelsson) och Lögga (Emil Lögdberg) lär ta för sig ordentligt i SSL kommande säsong.

Dessutom blir du nu lagkapten (kaptensrollen delas med Matej Jendrisak och Oskar Seth)

-Det är stort att få vara kapten och nu när Matej förmodligen bara har några säsonger till här i Sverige måste vi yngre som jag och Seth kliva fram och ta ansvaret. Jag ser bara fram mot att fä ett kaptensansvar med allt vad det innebär.

Linköping som lag - hur ser du på laget denna säsong?

-Som sagt på backsidan är det ju mycket nytt men i nuläget ser jag det som vi gått plus minus noll. Offensivt tycker jag vi ser bättre ut än i fjol. Olle Abrahamsson har gjort mycket poäng i allsvenskan och han har varit riktigt bra i våra träningsmatcher så här långt. Även Oskar Hagberg från AIK ger oss ännu mer tyngd i anfallszon vilket vi behöver, så på totalen tycker jag vi som lag ser starkare ut än förra säsongen.

Ni var ju på turnering i Riga - kommentar om det

-Man ska aldrig skylla bort förluster men i första matchen mot finska Oilers var inte uppladdningen optimal. Avfärd 05:00 och match 21:00 på kvällen. Lite trötta huvuden och ben samtidigt som de gör en bra match och vinner rättvist. Letterna vinner vi över klart och sedan i matchen mot Viler är vi riktigt bra inledningsvis. Men någonstans när vi leder med 5-1 så slappnar vi av lite och bjuder in dem. Det funkade ju inte då det är världsstjärnor på alla positioner vi möter och när vi gav dem lillfingret så tappade vi matchen. Mot Växjö i sista matchen så får vi skylla oss själva då i princip alla i laget underpresterar. Men det vi kan ta med oss från turneringen är delar av matchen mot Viler och att man på den här nivån måste gå för 100% hela tiden annars vinner man inga matcher.

Mindre än tre veckor till SSL-premiären borta mot JIK - hur nära en formtopp är ni?

-Känslan är att vi nu närmar oss formen och vi går nu in i en period med mycket matchspel på träningarna för att slipa mer detaljer. Sen har vi två träningsmatcher kvar mot SSL-motstånd (Sirius och Mullsjö). Dessa båda matcher lär visa var vi står inför premiären.

Hur ser du på årets upplaga av SSL- var hamnar ni?

-Det är mer svårtippat än normalt skulle jag säga, både vad det gäller oss själva men även för många lag runt oss. Falun och Storvreta är ju rätt intakta och lär vara i toppen. Men tittar man på lag som Mullsjö och Växjö som vi oftast haft runt oss i tabellen så är det mycket nytt där också vilket gör det svårt att tippa deras status.

Slutligen - tror du ni kan ta fighten med Falun och Stovreta?

-Det kan vi absolut, så bra är vi. Vi visade redan förra säsongen att vi kan utmana både Falun och Storvreta när vi presterar på topp. Som sagt tycker jag vi är bättre i offensiven i år och vi ska absolut slåss för att vara med i kampen om guldet.

Kommande matcher där du kan se Oskar Hovlund in action:

  • Sverige-Finland lör 7/9 kl 17:00 - Estrad Arena, Alingsås (Finnkampen)

  • Linköping träningsmatchar på hemmaplan mot Mullsjö ons 11/9 kl 18:30 och Sirius sön 15/9 13:00 i Linköpings Sporthall.

  • SSL-premiären är sedan borta mot Jönköping tis 24/9 och första hemmafighten är sön 29/9 mot Dalen.