Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match
Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match

Ny seger - Växjö besegrades efter straffar

31 oktober 2021 20:41

Linköping följde upp hemmavinsten mot Falun med att i dag slå Växjö borta. Linköping såg ut att gå mot tre poäng men en sen Växjökvittering betydde förlängning och även straffar där Linköping var starkast. Slutsiffrorna blev 4-5 (1-1, 0-1, 3-2, 0-0, 0-1).


Linköping fortsätter att visa fin form och segern i dag betyder ett skutt till femteplats i tabellen och att man skuggar topplagen i serien.

Helt jämnt efter en period

Första perioden var kanske inte den mest rafflande man upplevt. Linköping tog ledningen genom ett skott från Josef Rypar och landsmannen Matej Jendrisak stod för assisten. Men hemmalaget hann med en kvittering i period 1.

Matej ende målskytt i andra

I andra perioden skruvade stempot upp en aning men fortsatt målsnålt. Ensam målskytt i mittakten var Matej Jendrisak som på allvar visar att han närmar sig sitt gamal jag efter sin långa skadefrånvaro.

Svängigt i tredje med sen Växjökvittering

I tredje perioden började matchen på allvar ställa frågor.Först vände Växjö underläget till 3-2 ledning i början av perioden. Linköping svarade med att vända tillbaka till 3-4 efter mål av Olle Abrahamsson och Oskar Seth. Perioden rullade på och Linköping hade häng på alla tre poängen men med en vass diagonalpass med 40 sekunder kvar kvitterade Växjö till 4-4 och matchen gick vidare till förlängning.

Matej, Palmén och Leo säkrade två pinnar

Förlängningen blev mållös och i de efterföljande straffarna var Linköping vassast. Jendrisak och Simon Palmén var iskalla straffskyttar och när Leo Torell Hagström räddade Växjös andra straff var vinsten och två värdefulla poäng säkrade.

Kul bortafight i Nyhem nästa helg

Linköping visar att man trivs mot de bättre lagen och nästa helg blir det än tuffare när serieledande Mullsjö väntar i Nyhemshallen. Men just nu känns inget för svårt för Linköping...