Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Gillek och Linköping redo för Mullsjö och Nyhemshallen

4 december 2019 09:11

I kväll vankas det en högintressant TV-match mot Mullsjö för Linköping. Inte minst då David Gillek nu återvänder till Nyhemshallen i en annan overall än Mullsjös, nu som assisterande Linköpingstränare. Vad säger Gillek inför kvällens match?


Hur blir det att kliva in i Nyhemshallen i kväll?

-Självklart kommer det att kännas lite konstigt att komma dit med bortalaget men när matchen väl är i gång så kommer jag gå in i bubblan och fokusera på mitt nuvarande jobb som Linköpingscoach.

Du har nu haft ett antal dagar med Linköping – hur är din känsla?

-Det känns bara bra och jag har nu hunnit bekanta mig med både ledarstaben och spelarna. Jag tycker det fungerar bra med mitt fokus på anfallsspelet då spelarna svarat upp bra och är positivt inställda till det jag vill åstadkomma.

Skönt att få inleda med en vinst mot Storvreta gissar jag.

-Absolut var det så och speciellt roligt tycker jag det var att vi vann rättvist. Det var ingen flytseger utan vi är bättre än dem över 60 minuter och vi gör en mycket stabil match.

Du känner ju Mullsjö bättre än de flesta – vad bjuds vi på för matchbild i kväll?

-Mullsjö är ett bra lag och jag gissar att de vill sätta gasen i botten så det gäller att vi är med från start i kväll. Vi har ett spel som passar bra mot just Mullsjö men till slut lär det bli det lag som är mest noggranna som tar hem matchen.

Läget i Linköping:

Bra tryck på träningarna och att David Gillek kommit in i gruppen med lite nya grepp är självklart positivt. Och att laget vände ett 0-3 underläge efter två perioder till vinst mot Storvreta senast är ju en annan aspekt som gjuter mod i Linköpingsspelarna.

-Oskar Hagberg saknades ju mot Storvreta senast då han varit sjuk. Oskar ska följa med i kväll så får vi se om det blir match eller inte för honom, säger Gillek om läget i laget.

Bortakollen Mullsjö:

Femteplacerade Mullsjö har vunnit sex av sina sju senaste matcher och är definitivt ett av lagen i Superligan med bäst form. Schweizaren Jan Zaugg är ohyggligt målfarlig för tillfället. Centrarna Sebastian Palmqvist och Rikard Eriksson är andra stora faktorer att Mais-spelet lossnat på slutet.

Senaste mötet (Linköping-Mullsjö 5-3):

När lagen möttes i Sporthallen i oktober var det Linköping som tog tre poäng. Linköping höll nollan en bit in i tredje perioden (4-0) innan Mais snyggade till siffrorna i slutskedet. Martin Karlsson och Simon Palmén stod då för två mål vardera.

-Det var en rätt svag match från båda lagen och det märktes att det var tidigt på säsongen. Linköping var lite vassare då och tog hem matchen men jag tror båda lagen har tagit stora steg sen dess, kommenterar David Gillek oktobermötet då han befann sig på Mullsjöbänken.

Mullsjö-Linköping i kväll 19:15 i Nyhemshallen och matchen visas på Eurosport 1.