Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
24 Sep 1 match
Söndag
29 Sep 1 match
Onsdag
02 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 1 match
Onsdag
09 Okt 1 match
Onsdag
16 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Torsdag
24 Okt 1 match
Tisdag
29 Okt 1 match
Lördag
02 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Onsdag
18 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match

Linköping är tillbaka i matchen - suddenvinst i kvart 3

26 mars 2019 22:05

Linköping stod för en helt galen tredjeperiod där man med fem mål tog matchen till sudden och väl där avgjorde tremålsskytten Oskar Seth med sitt 7-6 mål för Linköping. 1-2 i matcher och nu har Linköping fått vittring.


Linköping kändes i det närmaste uträknade efter två spelade perioder i kvällens hemmamatch mot Dalen i den tredje kvartsfinalen. Vid underläge med 0-2 i matcher och 1-4 i matchen var det få i Sporthallen som såg ljuset.

Men anförda av en heltänd Martin "Marre" Karlsson lyckades Linköping inte bara blåsa liv i matchen utan i hela matchserien. Och har Linköping samma glöd som i tredjeperioden under kommande slutspelsmatcher är det få (om ens något) lag som stoppar dem.

Likaläge efter 20 min

Första perioden var en klassisk inledningsperiod där lagen kände på varandra och 1-1 (Linköpingsmål av Jendrisak) kändes logiskt.

Nu svag mittperiod

Andra perioden blev precis som senast i Umeå ett bottennapp. Linköping fick iväg ynka fyra skott och Dalen kunde ånyo vinna mittperioden med 3-0. Underläge 1-4 för Linköping inför sista kändes som en väldigt brant uppförsbacke för ett lag utan flyt.

Marre visade vägen

Men den som skulle visa vägen var klubbikonen Martin "Marre" Karlsson. Med ett otroligt uppoffrande spel var han en starkt bidragande orsak till Linköpings upphämtning. Marre spelade fram Felix Lanver till 2-4. Några minuter senare vaknade Oskar Seth. Seth gjorde 3-4 (pass från Jesper Alm) och då hade bara sju minuter gått. Dalen fick dock andrum med sitt 3-5 minuten senare.

Linköpingsjakten gick vidare

Efter 3-5 målet slet Linköping för att komma ikapp och nu var det äntligen den tändning som burit lagen genom slutspel tidigare säsonger. Oskar Hovlund smällde in 4-5 ur snäv vinkel med mindre än fem minuter kvar och minuten efter kvitterade Max Wahlgren till 5-5 på en retur.

Galen avslutning

När alla trodde på ytterligare Linköpingsmål kom Dalen upp och måltjuven Ketil Kronberg såg med sitt 5-6 mål ut att släcka hoppet då endast två minuter återstod. Men denna kväll hade inte Linköping tänkt släppa något. Med 1:19 kvar på resultattavlan tryckte Oskar Seth in en ny kvittering (assist O Hovlund) vilket denna gång räckte för att ta matchen till sudden death.

Seth, Seth, Seth och match

Förlängningen blev en rejäl nagelbitare där Linköping förde spelet men där Dalen absolut hade några chanser som kunnat ta dem till en 3-0 ledning i matcher. Men kvällen var Linköpings. Via ett oerhört vackert spel över hela planen hittade Oskar Hovlund fram till sist fram till Oskar Seth som efter 6:40 satte stopp för Dalens vinstrad.

Nya matcher fredag och söndag

Match 4 spelas i Umeå på fredag och nästa match i Sporthallen spelas på söndag klockan 14:00. Och många är nog nu sugna att se ett nytänt Linköping på semifinaljakt.