Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Knapp förlust borta mot Falun trots bra match

14 november 2018 21:44

Linköping gjorde en riktigt bra bortamatch mot Falun, men tyvärr resulterade det inte i några poäng. Linköping var i ledning mitt i tredje perioden men Falun vände och vann med 7-6 (2-2, 2-2, 3-2) tack vare ett sent powerplaymål.


Självklart är en bortamatch mot Falun bland det svåraste man kan ställas inför som innebandyspelare. Och matchen började också med en tung Falupress och där Linköpingsmålvakten Robin Laakso direkt fick göra några svettiga räddningar. Falun tog ledningen med 1-0 och 2-1 men det syntes relativt tidigt att Linköping inte tänkte låta Falun få en easy win. Faluns ledningar kvitterades i första perioden (Oskar Seth och Simon Palmén) och ställningen var 2-2 efter 20 minuter.

Linköping klart bättre i andra

I mittperioden tog Linköping tag i taktpinnen och trots en (till) missad straff tog Linköping för första gången ledningen när Max Wahlgren skickade in 3-2 i krysset. Falun svarade med två mål innan Simon Palmén kvitterade till 4-4 i slutminuten av andra perioden.

Linköping i ledning två gånger om i 3:e

Linköping fortsatte sitt fina spel i slutperioden och Oskar Hovlund gjorde 4-5 och Simon Palmén 5-6 (Palméns tredje mål för kvällen),men nu var det i stället Faluns tur att kvittera två gånger om. 6-6 var ställningen med halva perioden kvar.

Sen utvisning fällde Linköping

Linköping vägrade backa hem utan fortsatte stå upp riktigt bra och skapade flertalet vassa chanser att avgöra men det var på omställningen efter en Linköpingschans matchen avgjordes. Max Wahlgren visades ut för protest när han ville uppmärksamma domarna på att Falun spelade med sex man på planen. På det efterföljande powerplayspelet gjorde Falun det avgörande 7-6 målet. Tungt för ett mycket besviket Linköping som svarat för en så bra insats i Jalas Arena.

Revanschsug mot Örebro?

På tur står nu bortamatch mot Örebro på söndag innan det långa VM-uppehållet tar vid. Gissningsvis är det ett revanschsuget Linköping vi dår får se.