Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Oskar Seth näste framtidsman att skriva långtidskontrakt med Linköping

28 november 2018 10:09

Oskar Seth skriver nytt långtidskontrakt med Linköping Innebandy. 20-årige Oskar är en viktig pusselbit i Linköpings ambition att bygga upp ett slagkraftigt lag för framtiden. Därför är det många glada miner nu när den kraftfulle forwarden är klar för en längre tid i Linköping Innebandy.


Linköping Innebandy har en tydlig inriktning att bygga upp ett lag för framtida SM-guld och där gäller det först och främst att säkra de unga och oerhört talangfulla spelarna som redan finns i laget. Nyss tillkännagavs att Oskar Hovlund skriver nytt långtidskontrakt och nu är det Seths tur att göra detsamma. Seth är en spelare som gått hela vägen i Linköping Innebandys spelarutvecklingstrappa via Innebandygymnasium och utvecklingslaget Linköping FBC till en fast plats i Linköpings Superligalag. Oskars kombination av styrka, bra skott som right skytt och vass klubbteknik gör att han definitivt sticker ut från mängden av forwards i SSL.

-Oskar har haft en jättestark utveckling sen han debuterade i SSL förra säsongen och i år har han fyllt upp tappet av Fritzell som vänsterforward på ett suveränt sätt. Oskar är den forward som har mest speltid av alla just nu då han går att använda i samtliga spelformer och han är en av de spelare jag vill bygga vårt framtida lag runt, säger Linköpingstränaren Johan Astbrant.

Vad säger då Oskar själv om att ett långtidskontrakt nu är påskrivet?

Grattis – och kul att du nu blir kvar i Linköping under många säsonger framöver!

-Tack – ja det känns skönt att det är klart men i slutändan var det ett enkelt beslut att stanna i Linköping.

Jag gissar att du då trivs i föreningen – vad är det som gör att du vill stanna här?

-Det är helheten. Jag har hela tiden fått ett stort förtroende och mycket speltid och jag känner att både jag och laget är på uppgång. Sen är vi ett kanonbra gäng med bra stämningen i laget. Tittar man utanför planen så trivs jag med mitt jobb på en skola och jag bor precis vid Sporthallen vilket gör att Linköpings upplägg passar perfekt för mig.

Femte säsongen i Linköping. 180 matcher och 266 poäng totalt – hur ser du på din tid i Linköping så här långt?

-Tiden har gått väldigt fort kan man konstatera. Tittar man på tiden innan Superligaspelet så är det speciellt en säsong som sticker ut. Det var när vi tog oss till allsvenskt kval som nykomling i division 1 med Linköping FBC, då hade vi ett riktigt skönt gäng och go stämning. Oskar Hovlund och Markus Lindström från dagens SSL-lag var ju med då också.

Ni är flera unga spelare som tar för er ordentligt och nu satsar klubben stort på att få er talanger att bilda ett topplag för framtiden – hur ser du på denna satsning?

-Det känns väldigt kul och inspirerande att klubben nu ger oss unga spelare så stort förtroende. Tittar man på en spelare som Oskar Hovlund och tänker hur bra han är om två år då ser framtiden väldigt ljus ut. Jag och de övriga unga spelarna är redo att ta ett större ansvar både på och på sidan av planen när det krävs under de kommande åren.

Förra säsongen blev det 21 poäng på 41 matcher i SSL och nu är du redan uppe i 16 poäng på 13 matcher – ser du det själv som du tagit ett steg till denna säsong?

-Jag hinner knappt tänka på det faktiskt och jag visste inte att jag gjort 16 poäng. Jag har fått ett jättestort förtroende av Astbrant och det hjälper mig självklart att hela tiden ta steg i min utveckling. Men jag är ändå inte helt nöjd med min prestation så här lång denna säsong, jag vet att det finns mer att hämta.

Du har redan fått chansen i Guldsteget som är Svenska Innebandyförbundets steg in till A-landslagsspel – hur tänker du runt framtida landslagsspel?

-Jag tänker väldigt lite på det även om det såklart är en dröm. Jag gjorde min första SSL-säsong i fjol och att jag då fick chansen att komma med i Guldsteget var stort. Jag jobbar på i Linköping så får vi se vad som händer om några år.

VM i Prag står för dörren – ska du följa det minutiöst? Och hur tror du det går för Sverige?

-Jag ska kolla på topp-4 lagens matcher helt klart, men jag kommer nog inte sitta klistrad om inte Sverige, Finland, Tjeckien eller Schweiz spelar. Sverige bör ta hem guldet med de laget de har.

Vad säger du om er insats så här långt i årets Superliga – nöjd?

-Nja, vi har gjort det OK men samtidigt har vi några sura förluster som Kalmarsund hemma och Falun borta som sticker lite i ögonen. Så vi har nog mer att ge efter VM-uppehållet.

Linköping satsar stort för att behålla sin topposition i svensk innebandy – när får vi se det första guldet till Linköping tror du?

-Svår fråga, men med tanke på att vi stärkt upp laget med spelare som Max (Wahlgren) Palmén (Simon) och Ondrej (Nemecek) till denna säsong så kan vi gå hela vägen. Vi störde Falun borta rejält och vi kan slå alla lag så att vi tar guld redan denna säsong ser jag inte alls som en omöjlighet.

För Linköping är det nu VM-uppehåll och nästa chans att se Oskar Seth och Linköping in action är lördagen den 15 december kl 13:00 när man möter Växjö hemma i Sporthallen.