Tung förlust mot Helsingborg
Publicerad: 2023-12-02
Nej det var verkligen inte Linköpings dag i Skåne. Man kom in till dagens match som storfavorit och hade också 2-0 med mersmak efter en period. Men när slutsignalen gick var det hemmalaget Helsingborg som hade vunnit med 4-3 (0-2, 1-0, 3-1).

-Vi klarar inte av det idag. Vi har pratat om att vara ödmjuka inför uppgiften men vi springer runt och glamourspelar. Helsingborg krigar och vinner rättvist idag, sa en märkbart irriterad David Gillek direkt efter slutsignalen.

Linköping kom ändå ut bra i matchen och hade 2-0 efter 20 minuter. Mål av Oskar Hovlund och Simon Palmén. Så långt allting gott. Men i andra perioden hände absolut inget med Linköpingsspelet och det enda målet kom från FCH fram till 1-2.

-Det var ingen bra period av oss. Precis allt måste bli bättre i tredje och vi måste börja röra oss på planen, sa kapten Matej Jendrisak efter mittperioden.

Men tredjeperioden vill nog helst Linköping glömma. FCH kvitterade tidigt i perioden och sedan kom ytterligare två snabba mål (med 25 sekunders mellanrum) och hemmalaget hade skaffat sig en 4-2 ledning. Visserligen reducerade Erik Oweling till 4-3 med fem minuter kvar men den förvänatde slutoffensiven var mycket blek och Helsingborg kunde bärga tre för dom otroligt viktiga poäng.