Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

Svenska Cupen gör entré för SSL-herrarna under försäsongen

3 juli 2021 12:52

Medan försäsongsträningen är i full gång så har nu David Gillek & co satt Linköpings schema för träningsmatcher inför säsongen 21/22. Om lite mer än en månad drar matchandet igång när SSL-laget Sirius kommer till Sporthallen. Men augusti månad bjuder även på debut för Svenska Cupen.


Linköping går nu in i en fyraveckors period med egenträning för spelarna innan det första veckan i augusti blir läger på hemmaplan. Försäsongsmatcherna innebär sedan en mix av möten med SSL och allsvenska lag samt nyheten Svenska Cupen som nu gör entré i Svensk Innebandy. I Svenska cupen så ställs Linköping kliver in i omgång 2 och antingen ställs man då mot allsvenska Strängnäs eller så blir det ett derby mot division 1 laget Ledberg. Så vad säger Linköpingstränaren David Gillek om cupen och träningsmatcherna?

Svenska Cupen gör entré - vad säger du om det?

-Det känns helrätt med Svenska Cupen tycker jag. Nu när det endast är 26 omgångar i Superligan så behövs fler tävlingsmatcher helt klart. Sen om man utvecklar cupen ytterligare med bra prispengar så kommer statusen höjas ytterligare och då blir cupen ännu viktigare att vinna. Sen har jag väl vissa synpunkter på själva upplägget då det nu blir lite svårt att planera försäsongen beroende på vilka matcher det blir i Cupen. Men på det hela taget är det bra för innebandyn att man nu infört Svenska Cupen.

Hur har ni tankarna gått när ni planerat försäsongsmatcherna?

-Vi har framförallt velat få till rätt många matcher då många är nya och unga spelare i truppen och som dessutom inte spelat på SSL nivå innan. Så vi kände att vi behöver fler matcher och med Svenska cupen kan det ju bli ytterligare matcher innan säsongen börjar.

Ni kör individuell träning i juli så det blir relativt kort tid att spela ihop er innan matcherna drar i gång i augusti.

-Första veckan när vi samlas har vi läger i Linköping och veckan därefter har vi direkt tre matcher så det blir en tuff start men samtidigt känns det skönt att komma i gång direkt. Det ger oss dessutom en möjlighet att snabbt få svar på att saker sitter som de ska.

Vad anser du personligen vara det viktigaste att få med sig från försäsongsmatcherna till SSL premiären?

-Framförallt är det att jag vill få svar på att våra tekniska mönster sitter och att spelarna har varit mottagliga och kan utföra det vi tränare velat få fram. Sedan kommer vi lägga olika fokus i olika matcher för att sedan försöka sätta helheten när vi närmar oss SSL premiären. Visst är det alltid bra och kul att vinna men det är kanske inte det primära i de allra första matcherna. Sen önskar jag ju också självklart att spelare kliver fram under försäsongsmatcherna och visar att de ska finnas med i ett SSL-lag.

Så här ser träningsmatchschemat ut i sin helhet:

  • 11 augusti Sirius hemma
  • 14 augusti Jönköping borta
  • 15 augusti Karlstad hemma
  • 20 augusti Höllviken borta i Växjö
  • 21 augusti Växjö borta
  • 27 augusti Svenska Cupen omg 2:1
  • 29 augusti Svenska Cupen omg 2:2
  • 7 september Fagerhult hemma

Linköping inleder sedan SSL spelet med bortamatch mot nykomlingen Hagunda i Uppsala helgen 18-19 september.