Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför helgens träningsfighter – Gillek uppdaterar oss

26 augusti 2022 10:48

Linköpings SSL-herrar tar sikte på en helg med två träningsmatcher (Fagerhult i kväll som spelas i Rimforsa och AIK på söndag i Mantorp). Så hur ser tränare David Gillek på läget just nu med drygt tre veckor till SSL-premiären hemma mot Hagunda.


Lite mer än tre veckor kvar till SSL-premiären – hur skulle du säga att ni ligger till i förberedelserna?

-Vi ligger i fas och där vi vill vara samtidigt som man i början av försäsongen tänker på allt som skall hinnas med. Sedan går tiden fort och det blir lite stress i slutet. Det i sin tur gör att man får fortsätta jobba vidare med vissa delar när säsongen dragit i gång, men så brukar det vara. Sedan har vi haft en del sjukdomar sista veckan vilket ställer till lite planeringen men det är bara att gilla läget.

Dubbla och klara vinster i Kalmar förrförra helgen (mot Kalmarsund och Warberg) och senast en relativt klar förlust hemma mot JIK – säger det något om nuläget?

-Spelmässigt är det jämnt mot JIK i 40 minuter sedan rinner de ifrån i sista perioden målmässigt. Men det kan också vara bra att få en käftsmäll på försäsongen, det ger oss en fingervisning om vilka delar i vårt spel vi måste arbete mer med. Men generellt är inte resultaten eller vinster på försäsongen något vi fokuserar på överhuvudtaget sedan vill man ju aldrig förlora inför sin hemmapublik såklart. Men att vi skulle tappa mot JIK i en seriematch på det sättet som förra helgen kommer aldrig att hända.

Nu väntar dubbla träningsmatcher i helgen – Fagerhult i Rimforsa ikväll och AIK i Mantorp på söndag. Vad vill du få för svar i dessa båda matcher?

-Vi kommer att jobba med två olika försvar i dessa båda matcher. Så ikväll ser det ut på ett sätt i försvar och uppspelsfasen och sedan mot AIK så blir det lite annorlunda och sedan ska vi utvärdera hur det sett ut. I kvällens match mot Fagerhult vill jag också se att vi är disciplinerade med och utan boll.

Mot JIK senast var det flera av de rutinerade spelarna som saknades (Simon Palmén, Marre Karlsson, Filip Samuelsson, Jeppe Alm bl.a.) – ser läget i truppen bättre ut inför helgens matcher?

-Nja både och. Simon Palmén och Martin Karlsson är tillbaka vilket är positivt men samtidigt saknar vi Emil Lögdberg, Oskar Hovlund och David Carrington på grund av sjukdom och även Jesper Alm saknas alljämnt (skadad). Men det ger samtidigt fortsatt chansen till några av de yngre spelarna (Hampus Andersson, Felix Sunell, Marcus Burman och Anton Lundqvist från FBC finns med i truppen).

Vad säger du om konceptet att spela träningsmatcher på orter runt Linköping (Rimforsa och Mantorp) istället för hemma i Sporthallen?

-Det känns helt rätt att vi som Östergötlands bästa lag visar upp oss inför publik i orter utanför Linköping. Förhoppningen är att det kommer lite publik och att speciellt de yngre i publiken får se sina förebilder och sedan kommer till SSL-matcherna i Sporthallen under säsongen.

  • Linköping vs Fagerhult Habo ikväll kl 19:00 i Rimforsa (Hackelhallen)

  • Linköping vs AIK söndag 28/8 kl 15:00 (Mantorp)

  • Båda matcherna websänds på Solidsport