Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Max Wahlgren klar för Linköping Innebandy

10 april 2018 11:20
SSL HERR

Linköping Innebandy gör en riktig prestigevärvning när poängkungen Max Wahlgren ansluter från Pixbo inför nästa säsong. Max slutade tvåa i Superligans poängliga i den nyss avslutade grundserien med 69 poäng på 32 matcher. Och med 200 poäng de senaste fyra säsongerna i SSL är han en av de vassaste poängspelare som går att hitta i detta land.


Välkommen till Linköping Innebandy!

-Tack det känns både kul och spännande att komma till en förening som ligger rätt till i sin utveckling inför kommande år och som tror stenhårt på mig. Truppen ser bra ut och det är en mix av spelare i olika åldrar vilket är viktigt. Jag ser Linköping som en klubb som har alla möjligheter att ta det där sista steget att bli en maktfaktor i svensk innebandy.

Vilken dimension tror du att du kan fylla i dagens Linköping?

-Jag vill bli en offensiv kraft på högerkanten som Linköping saknar till viss del. Jag har genom åren bevisat att jag kan producera poäng i både toppklubbar och klubbar mer i mitten och botten. Så jag hoppas och tror att vi tillsammans kan hjälpas åt för att uppfylla både klubbens och mina personliga mål.

Två säsonger i Pixbo och 133 poäng – det är inget dåligt facit.

-Det har fungerat bra i Pixbo även om det självklart var tråkigt att åka ur i kvartsfinalspelet, men Mullsjö är bra. Jag tycker jag har tagit stora kliv under mina säsonger i Pixbo och nu vill jag ta nästa i Linköping.

Linköping blir din sjunde SSL-klubb

-Så är det men samtidigt är det ju så att det har funnits en anledning att jag rört på mig som att lagen jag spelat i har åkt ur. Visst kanske jag borde eller hade tjänat på att stanna längre i någon enstaka klubb, men samtidigt känner jag att jag hela tiden har skött mina åtaganden i de klubbar jag varit och levererat poäng så för min del är det inga konstigheter. Jag gick till Pixbo för att de var ett stabilt slutspelslag som låg i toppen av SSL år efter år. Nu ser jag denna möjlighet i Linköping och det är därför jag velat komma hit.

Du är 26 år och känslan är att du bara blir bättre och bättre för varje säsong – håller du med?

-Ja, under tiden i Pixbo har jag tränat hårdare än innan och det har gett resultat, så jag hoppas att jag nu i Linköpingströjan kan utvecklas ytterligare med rätt träning. Sen är det ju självklart svårt att göra mer poäng än vad jag gjort de senaste säsongerna. Men jag har med åren förstått vad som är viktigast för mig att utveckla och inte lägga ned massor av timmar att nöta på saker som inte ger mig något.

Har du redan nu några tankar på din framtid i Linköping och vad du vill uppnå?

-Jag vill vinna SM-guld med Linköping och drömmen om landslaget finns självklart där. Jag har alltid legat lågt i snacket om landslaget men samtidigt är det ju så att få högerforwards i världen kan matcha min poängproduktion. Jag vet inte hur Hill resonerar men rimligtvis borde jag inte vara helt borta ur landslagsdiskussionerna.

Linköping är mitt uppe i en spännande semifinalserie mot Falun – kan Linköping knäcka mästarna?

-Nu ser det tufft ut även om det är en jämn serie. Falun är vana att vinna och vet precis vad som krävs för att avgöra matcher. Jag har sett alla matcher och Linköping utmanar ju absolut i varje match men kanske har saknat det där lilla extra i de senaste matcherna.

Kommentar från Linköpingstränaren Johan Astbrant

-För oss är detta en riktig profilvärvning och Max är en målskytt av rang som snittar nästan två poäng per match var han än har spelat. Max är ett jättespännande nyförvärv som verkligen visat att han vill komma till Linköping Innebandy för att ta nästa steg i sin utveckling tillsammans med oss.

Fakta Max Wahlgren

  • Ålder: 26
  • Poäng: Över 300 i Superligan och allsvenskan.
  • Tidigare superligaklubbar: Dalen, Warberg, Helsingborg, Granlo, Mora och Pixbo
  • Moderklubb: KAIS Mora