Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Lördagkväll och Falun hemma!!!

17 januari 2020 09:04

Lördagkväll i Sporthallen och Falun står för motståndet, kan det bli bättre innebandyunderhållning? Linköping kommer från en stark hemmavinst mot Mullsjö men överlägsna serieledarna Falun blir givetvis en än tuffare nöt att knäcka.


Linköping är på slutspelsjakt och med tio matcher kvar av grundserien (varav sex matcher hemma i Sporthallen) känns det inte alls omöjligt att ta sig över "strecket" för Linköping, vilket innebär ny slutspelsfest i vår.

Linköping stod för en helgjuten insats och urladdning i onsdags när man betvingade Mullsjö i Sporthallen. Slutresultatet 4-1 speglade matchen väl då Linköping under stora delar av matchen höll Mullsjö långt från de heta ytorna framför mål och de avslut som ändå tog sig genom Linköpingsförsvaret hade en duktig Andreas Blom i målet bra koll på. Kan Linköping dessutom slipa till sina avslut mot Falun finns goda chanser till poäng i morgon mot serieettan.

Motståndarna Falun toppar tabellen i överlägsen stil (8 poäng före Storvreta med en match mindre spelad) och är favoriter i alla matcher man spelar. 20 vinster på 22 matcher vittnar om att de rosa är ruskigt bra denna säsong. Oftast är det en tung offensiv med Alexander Galante-Carlström (47 mål på 22 matcher!!!), Emil Johansson och Omar Aldeeb i spetsen som avgör matcherna men defensiven är bevisligen också stark då man släppt in minst mål av alla SSL-lag. Så Falun är helt enkelt ett komplett lag med stjärnspelare på alla positioner.

Båda de tidigare mötena mellan lagen denna säsong har slutat 10-5 till Falun och Linköping behöver hitta ett bra sätt att stoppa Faluns offensiva kraft i morgon om det ska bli vinst.

Linköping har hittat mer och mer rätt i sina formationer och mot Mullsjö senast var det framförallt backarna med Oskar Hovlund i spetsen som glänste. Men även övriga tre backar Olli Laine,Filip Samuelsson och Ondrej Nemecek gjorde en grym match mot Mais. Detta i kombination med ett av SSL:s bästa målvaktspar i Andreas Blom och Robin Laakso gör att Linköping känns täta bakåt. Något som garanterat kommer att sättas på prov i morgon...

Så se till att säkra era biljetter till lördagskvällens innebandyfest!!!

Linköping vs Falun lör 18/1 kl 18:00 i Linköping Sporthall