Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
15 Aug 1 match
Fredag
21 Aug 1 match
Söndag
23 Aug 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Lördag
12 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match
Lördag
26 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Onsdag
18 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match

Martin Karlssons laddar för elfte SSL-säsongen med Linköping

24 juni 2020 14:32

Ytterst få i Superligan har lika mycket rutin av försäsongsträningar som Martin ”Marre” Karlsson. Över 400 poäng och mer än 300 SSL-matcher har den Linghemsbördige forwarden i Linköpingströjan. Vi kollade läget med ”Marre” nu när försäsongsmatcherna är satta - och som vanligt fanns det en hel del spännande saker som kom upp!


Du är mitt uppe i din elfte SSL-försäsong – hur är känslan för dig och laget?

-För egen del tycker jag det känns bra. Försäsong är väl helt ok även om jag inte är något stort fan av att köra innebandy två gånger i veckan på sommaren. Att gå in i hall med halvrisig teknik och med långt till nästa riktiga match är inget jag föredrar. Då tycker jag nästan det är bättre att springa i skogen eller göra något helt annat än att träna med klubba och boll. För lagets del tycker jag det rullar på bra även om det såklart ska bli roligare när alla spelare är på plats i Linköping. Några kommer ju att ansluta i juli och några av de nya spelarna kommer först i augusti om allt funkar med resor och sådant för dem.

Det blir bara SSL lag på träningsmatchschemat – hur ser du på det?

-Det är ju träningsmatcherna mot topplagen som ger något. Oavsett om det är finska, schweiziska eller svenska lag man möter så ska det ju vara lag av hög klass om man ska ha något utbyte av det. Vi har ju mött en del allsvenska lag tidigare år men oavsett hur det går så är känslan att det inte gav tillräckligt. Antingen vinner man med 11-2 och då var motståndet för dåligt eller också spelar man typ 4-4 och då gick vi förmodligen inte för fullt. Sen har vi ju nu kommit upp lite i hierarkin i innebandysverige och kan då diktera villkoren och se till att vi får fler hemmamatcher vilket jag gillar.

Ni möter två förmodade topplag i form av Mullsjö och Storvreta – vad säger du om dessa lags slagstyrka inför kommande säsong?

-Storvreta ser bra ut som vanligt. Annars är det väl framförallt Storvretas ekonomiansvarige eller kanske Sportchef som stått för årets prestation när man fixade både elitlicensen och behöll och till och med förstärkte truppen när det såg som mörkast ut med elitlicensen. Även Mullsjö ser bra ut, framförallt i offensiven. Jag är dock inte lika övertygad om lagets styrka på back och målvaktssidan.

Sedan kommer även nykomlingen Fagerhult Habo till Sporthallen – är det ett lag du stött på någon gång tidigare och vad tror du om Västgötalagets chanser i Superligan?

-Nej, de har jag aldrig mött och jag tror att Jesper Ekström är den ende spelare jag mött innan så för mig är det i princip en helt ny bekantskap. Jag vet att Fagerhult är en klubb med många duktiga ungdomslag och som förening har man slussat fram många unga spelare genom åren. Men självklart är det positivt för oss att få möta dem på försäsongen så vi får lite känsla vad de har för spelartyper och vilket spelsystem de föredrar.

Vad säger du annars om SSL-lagens silly season? Är det något lag som sticker ut positivt eller negativt anser du?

-Dalens tapp av Jonas Svahn tror jag kommer att märkas tydligt och även att Höllviken förlorat 30-35 mål från Pontus Karlsson lär vara märkbart. Storvreta ser som sagt riktigt bra ut som vanligt och även Falun lär vinna det mesta i grundserien. Men Falun har tappat en del rutin och tyngd bakåt så där kan man kanske fundera lite på vad som händer när vi kommer till ett slutspel och det hettar till. Det är framförallt då rutin och tyngd är viktigt. Växjö ser också försvagat ut då både Johan Roos och André Andersson lämnar hål efter sig. Men jag hoppas självklart att vi kan utmana Storvreta och Falun kommande säsong.

Nytt TV avtal, Elitlicenser, Coronapåverkan och VM år – är det något speciellt som du tycker är det just nu hetaste ”snackisen” i innebandysverige?

-Nya TV avtalet med Expressen och Corren bland annat tycker jag är riktigt bra och något positivt för sporten som helhet. Jag utgår från att klubbarna nu får in lite pengar för detta när man skrivit ett avtal över fem år. Sen hoppas jag också att detta betyder att Anders Borgström på Expressen nu får ägna sig på heltid åt innebandyn då han är den som har absolut bäst koll på sporten. Självklart pratas det en del om Corona i laget men det kanske lagt sig lite även om man inte vet vad som händer med kommande säsong om vi får en andra våg under sommaren. Vad det gäller elitlicenserna så vore det ju jätteintressant att få se svart på vitt hur Helsingborg och Storvreta lyckades lösa licenserna där det ju kom hjälp av dispenser p.g.a. Corona trots att elitlicensdiskussionen pågått under massor av år.

Du som varit en del av Linköpings samtliga tio tidigare upplagor av SSL-trupper – hur graderar du laget ni ställer upp med inför säsongen 20/21?

-Det är jättesvårt att säga när jag inte sett alla nya spelare, men på pappret ser det bra ut. Bischofberger har jag ju mött när han spelade i Falun och vet vad han går för men de andra utländska nyförvärven har jag inte tillräcklig koll på än. Vi hade ju riktigt bra trupper när vi gick till SM-finalerna men får vi ihop det bra och hittar formen till rätt del av säsongen så kan detta gå bra tror jag. Men det kräver också att flera av våra yngre spelare framförallt på backsidan nu tar nästa kliv. Vi har spelare som Emil Lögdberg och Filip Samuelsson som definitivt har den potentialen.

Tack för snacket och fortsätt njut av kombon försäsongsträning och semester!

Träningsmatcherna:

  • 15 augusti – Jönköping IK (hemma)
  • 22-23 augusti – motstånd tillkännages inom kort
  • 5 september – Fagerhult Habo (hemma)
  • 12 september – Storvreta (borta)
  • 18 september – Mullsjö (hemma)