Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

Åttonde raka vinsten när Warberg besegrades inför storpublik

23 februari 2020 19:40

Linköping tog i kväll åttonde raka vinsten i SSL när man slog Warberg med 5-3 (0-1, 3-0, 2-2) inför 1758 åskådare hemma i Linköpings Sporthall.


Linköping är i "zonen" och då vinner man matcher även när man inte kommer upp i maxkapacitet. I eftermiddagens möte med ett desperat Warberg lyfte aldrig Linköpingsspelet inför en storpublik, men lika fullt så kunde man kvittera ut tre poäng när slutsignalen gick. Åttonde raka segern var därmed bärgad och slutspelsplatsen känns därmed ännu lite säkrare.

Warberg i ledning efter 20

Första perioden var ingen höjdare med hemmaögon sett och att Warberg gick ut till pausvilan med en 1-0 ledning var inte helt ologiskt då hemmalaget inte lyckades skapa tillräckligt klara målchanser.

Utvisningar och tre Linköpingsmål i mittperioden

Mittperioden var precis som i förra mötet mellan lagen den bästa för Linköping. Linköping kunde nämligen kvittera omgående (efter 1:22) när Martin Karlsson styrde in Filip Samuelssons skott från vänsterkanten. När drygt tre minuter spelats av perioden gjorde Olle Abrahamsson 2-1 i powerplay. Linköping och Olli Laine hann också med ett 3-1 mål i mittperioden men denna gång kom målet i boxplay sedan en av planens bäste spelare Ondrej Nemecek jobbat fram bollen till Olli. Inför tredje var hemmaledningen 3-1 och de flesta i Sporthallen trodde på en islossning för hemmalaget.

Ovisst hela tredje perioden

Men i stället var det gästerna som fick träff i tredje. 3-2 kom tidigt men Linköping och Oskar Seth svarade med 4-2 sedan Seth snyggt dribblat sig fram genom Warbergsförsvaret. Därefter vägde matchen med en hel del gruff och Robin Laakso i hemmamålet fick göra några fina räddningar för att Linköping skulle hålla undan. När Warberg fick chansen i powerplay kunde man reducera på nytt (4-3 efter 13:36). Efter målet fortsatte ställningskriget och det var först i slutminuten som Linköping definitivt kunde andas ut. Matej Jendrisak satte 5-3 i tom Warbergsbur och tre viktiga poäng var i hamn.

Femteplats och bortafight mot Växjö väntar

Vinsten tog Linköping upp på en femteplats i tabellen på samma poäng som fjärdeplacerade Mullsjö. Än viktigare är att avståndet ned till niondeplacerade Växjö utanför slutspel nu är fem poäng. På tur står nu bortamatch mot just Växjö (1/3) innan jumbon Visby kommer till Sporthallen onsdagen den 4 mars.