03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Åtta målskyttar när Linköping utjämnade inför storpublik

19 mars 2023 22:45

Linköping utjämnade ikväll kvartsfinalserien mot Storvreta efter en mycket väl genomförd hemmamatch. Segersiffrorna skrevs till hela 8-3 (3-1, 2-1, 3-1) inför 1257 nöjda åskådare i Linköpings Sporthall.

Linköping var inför kvällens match ute efter att dels utjämna matchserien men för att klara detta krävdes också en förändrad matchbild jämfört med den första kvartsfinalen. Och med facit i hand så lyckades taktiken fullt ut. Linköping manövrerade nämligen ut Storvreta och segern var egentligen aldrig hotad.

Temphöjare från Rypar direkt

Linköping fick en riktig kanonstart på dagens kvartsfinal. Josef Rypar satsade på ett långskott och med trafik framför målet satt 1-0 redan när minuten spelats inför den nöjda hemmapubliken. Det var rätt tydligt att Storvreta ville minimera misstagen och ha långa anfall medan Linköping gick för snabbare omställningar. 2-0 gjorde Lukas Eldholm efter fin diagonalpassning från Matej Jendrisak. Storvreta reducerade i sitt uppställda spel men perioden var Linköpings och nämnde Jendrisak gjorde 3-1 efter en snabb kontring.

Stök avslutade andraperioden

Storvreta inledde period två med ett mål i powerplay fram till 3-2 och perioden utvecklade sig liknande den första med långa anfall från Storvreta medan Linköping hela tiden var farliga i sina snabba omställningar. Emil Lögdberg satte ett nytt långskott till 4-2 och Simon Palmén gjorde 5-2 efter bra Linköpingsspel mitt i perioden. Mittperioden avslutades med lite gruffig stämning vilket nog passade Linköping bäst inför hemmapublikens jubel. 5-2 inför tredje…

Olle och Ogge stängde butiken

Givetvis hade varken hemmapubliken eller Linköpingsspelarna sett matchen som avgjord och därför blev Kevin Söderlings 6-2 en bit in tredje perioden viktigt. Storvreta svarade till 6-3 men denna match var Linköpings. 7-2 var ett klassmål från en het Olle Abrahamsson som trycket sig in från vänsterkanten och skickade upp bollen i nättaket. Olle som för övrigt tog plats i förstaformationen då Oskar Seth saknades på grund av sjukdom. Givetvis gjorde Storvreta ett sista försök att närma sig men Linköping hade bra koll och duktige Oskar Hovlund punkterade denna match med sitt 8-3 i tom Vretabur.

Eldholm och Jansson två av många bra

Många var duktiga i Linköping denna match. Lukas Eldholm slet kopiöst och fick välförtjänt pris som matchens bäste hemmaspelare. Men samtliga backar (kanske speciellt Josef Rypar) samt målvakten Oskar Jansson briljerade och lagkapten Matej Jendrisak gjorde även han en av sina bästa matcher denna säsong. Nu väntar match 3 i Uppsala på tisdag innan en ny väldigt intressant hemmamatch spelas hemma på fredag kväll. Då hoppas vi på storpublik igen och att fantastiska The Black Shield fortsätter äga vår hemmaborg.