Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Olli Laine på plats och siktet är högt inställt

18 juni 2019 13:02

Olli Laine är nu inne på sin andra vecka med nya klubben Linköping. Den 23-årige finske backen med A-landslagsambitioner ser stora möjligheter att ta det stora steget kommande säsong med Linköping.


Välkommen till Linköping!

-Tack, det känns väldigt bra att äntligen vara på plats. Det är en dröm att nu få känna på spel i Sverige med Linköping och jag är full av motivation inför den här uppgiften.

Första träningsveckan avklarad i Linköping – hur är ditt första intryck?

-Självklart är det tuff träning men jag är väldigt nöjd med allting så här långt. Killarna i laget har verkligen hjälpt mig till rätta och allt runt omkring med lägenhet nära Sporthallen känns väldigt bra för mig.

Har du redan upptäck några stora skillnader mellan Sverige och Finland vad det gäller träningsupplägg?

-Kanske att det verkar vara mer innebandyfokus och hårdträning här även under försäsongen. Men jag måste nog köra på lite mer tid innan jag kan svara på frågan fullt ut.

Känslan är att det blivit färre finländare i SSL de senaste säsongerna - Hur resonerade du när du valde spel i Sverige?

-Jag har spelat 5-6 säsonger i finska högstaligan och kände att jag ville få en ny tuff utmaning. Så för att få ännu mer fart på karriären och bygga på med mer erfarenhet så kändes det helrätt att välja ett svenskt topplag som Linköping. Här får jag känna på de svenska lagens sätt att spela samtidigt som jag utvecklas på sidan av planen i ett nytt land.

Vad blir största utmaningen för dig personligen med att komma från Finland till Sverige?

-På ett sätt är väldigt mycket sig likt men samtidigt skiljer sig mycket detaljer i spelstil, i hur man tränar och livet utanför innebandyn. Så jag skulle säga att jag måste anpassa mig och utveckla mig på alla plan framöver.

Och spelmässigt vad tror du skiljer sig mellan Sverige och Finland?

-Det är det för tidigt att svara på. Jag har inte kunnat följa den svenska ligan så nära och får nog vänta lite med det svaret tills matcherna kommit i gång.

Hur bra koll har du hunnit skaffa dig om laget?

-Ganska bra koll har jag väl, här i Linköping så tittar jag väldigt mycket på Matej Jendrisak som är en fantastisk spelare med en jättebra karriär. Så jag tänker att jag kan lära mig väldigt mycket av en rutinerad spelare som Matej framöver.

Du är redan bofast i U23 landslaget – hur nära tror du att du är en A-landslagsplats?

-Jag gissar att jag ligger rätt nära att ta en plats men det sista steget är självklart det tuffaste att ta. Men om jag tror på mig själv och jobbar stenhårt här i Linköping så tror jag att min chans i landslaget kan komma framöver.

Vad har du för mål uppsatta med ditt spel i Linköping?

-Självklart har jag mål uppsatta men framförallt handlar det om att göra en bra försäsong och sedan visa i Superligan vad jag går för och att jag är redo att möta de bästa spelarna i världen.

Så har du någon känsla för Linköpings kommande säsong?

-Jag har bara bra att säga så här långt och min känsla är god. Får vi träna på bra inför säsongen så tror jag att vi kan gå riktigt långt kommande säsong.

Fakta: Olli Laine:

  • Ålder: 23 år (född 1996)
  • Landskamper: 20 U19 & U23 landskamper för Finland
  • Övriga meriter: Silver med TPS Åbo (förra säsongen) och spel i det finska Universitetslandslaget