Tisdag
10 Aug 1 match
Lördag
14 Aug 1 match
Söndag
15 Aug 1 match
Fredag
20 Aug 1 match
Lördag
21 Aug 1 match
Fredag
27 Aug 1 match
Söndag
29 Aug 1 match
Söndag
12 Sep 1 match
Onsdag
15 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Söndag
26 Sep 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match

Sjupoängsmannen Simon Palmén inför Sirius borta i kväll

27 januari 2021 09:32

I kväll möter Linköping nästjumbon Sirius i IFU Arena och för Simon Palmén som gjorde otroliga sju poäng senast mot Höllviken betyder matchen utöver viktiga poäng även en brödrafight. Vi kollade läget med Palmén d.ä. inför den viktiga matchen mot ett Sirius som Linköping historiskt trivts bra med att möta och där vår lagkapten är tillbaka.


Nu blev det till slut vinst mot Höllviken men ni tappade en 8-5 ledning i slutet (och vann efter förlängning) och även mot Jönköping tappade ni – finns det någon förklaring till detta enligt dig?

-Nej, egentligen inte någon enkel förklaring utan dessa båda matcher skiljer sig åt. Mot Höllviken senast så började vi ju riktigt dåligt och spelade sedan upp oss rejält men tappade igen i slutet, så det var väl mer en mer klassisk svängig innebandymatch. Mot JIK började vi istället mycket starkt och tappade under andra halvan så jag tycker det är svårt att dra paralleller i dessa båda matcher. Men det jag vill lyfta fram är vår styrka att vinna i sudden. Vi har vunnit förlängningen eller på straffar i alla fem matcher som slutat lika denna säsong och det visar att vi är en stark grupp med vinnarmentalitet och att vi inte viker ned oss.

Din femma med Martin Karlsson, Oskar Seth, Oskar Hovlund och Filip Samuelsson har riktigt bra stäm just nu – vad gör er så vassa?

-Bra fråga men till att börja med så är det fem riktigt bra innebandyspelare. Sedan fick vi nog alla en liten nytändning när Gillek tog över på egen hand och för egen del så betydde det att jag lirat vänsterforward sedan dess. Vi försöker hitta nya vägar i vårt spel och inte hamna i gamla hjulspår är också en förklaring. Sedan är ju Marre i sitt livs form och det hjälper ju oss alla i vår femma.

Du är van center men nu har Oskar Seth i stället spelat center och du forward vilket ju måste ses som en hit? Håller du med?

-Nja, jag trivs absolut bäst som center och det är där jag helst spelar. I offensiven har jag bra koll som forward men det är i försvarsspelet jag fortfarande kan känna mig lite ”lost”. Men det går bättre och bättre skulle jag säga. Men sedan flyttar vi ju runt en hel del och Seth och jag brukar byta plats rätt ofta så det blir en hel del centerspel trots allt. Men sen kommer jag ju närmare mål som forward och det syns ju i min poängproduktion.

Du fixade sju poäng mot Höllviken och hakar på i SSL:s poängligatopp - är det en toppnotering i en Superligamatch?

-I SSL är det absolut rekord för min del. Jag har gjort fem poäng i några matcher innan men aldrig sju i en och samma match. Det som är ännu mer speciellt är ju att jag gör alla mina sju poäng på de sista 23 minuterna av matchen. Under första halvan av matchen gick det inte så bra men så lossnade allt och det var likadant mot Mullsjö då jag gjorde fyra poäng i slutskedet av matchen. Så det har varit islossning i slutet av några matcher.

Du är i toppform men fanns ändå inte med i de nya förbundskaptenernas bruttotrupp trots att du har många landskamper på meritlistan – vad har du att säga om det?

-Det jag kan säga är väl att mitt spel varit mycket bra och att poängproduktionen exploderat efter den tidpunkt då bruttotruppen togs ut. Innan dess så var jag kanske mer i normal form, så det kan vara en förklaring. Men jag har snackat med en del som tycker att jag borde funnits med och det anser jag väl själv också. Jag vill självklart vara med i ett svenskt landslag och jag kan bara jobba på som jag gör nu och hoppas på att finnas med framöver.

Brorsan Isak har gjort det bra i Sirius och blev bland annat målskytt i derbyt mot Storvreta senast – du kan inte locka över honom till Linköping till nästa säsong?

-Ha ha, nej det vet jag inte. Men det beror väl lite på hur det går för Sirius och om de hänger kvar eller inte i SSL. Men det är givetvis för tidigt att spekulera i det men på ett sätt vore det kul att få spela ihop i SSL.

Sirius har Linköping vunnit över 17 av 20 SSL-möten. Finns det någon förklaring till att ni trivs bra mot just Sirius?

-Bra fråga och jag har ju bara funnits med de senaste tre säsongerna. Men i grunden handlar det väl mest om att vi i Linköping har varit ett stabilt slutspelslag under många år och Sirius ofta varit i de nedre regionerna av serien. Så då bör vi ju vinna de flesta matcherna rent statistiskt och gör vi en tillräckligt bra prestation ska vi vinna även i kväll då jag tycker vi är ett bättre lag.

Nu har ni bottenduon Sirius och Thorengruppen kvar att möta innan uppehållet – vad gäller för vinster i dessa båda matcher?

-Nu har vi tappat poäng mot både JIK och Höllviken i de senast matcherna så det lär inte bli någon underskattning i dessa matcher i alla fall. Vi vill ha och behöver ta sex poäng i dessa matcher. Det är poäng vi kommer att behöva efter uppehållet då vi möter lag som vi slåss med om slutspelsplatserna.

Läget i laget:

Komplett trupp vilket betyder att vår världsstjärna och lagkapten Matej Jendrisak som saknades senast mot Höllviken nu är tillbaka i spel.

Inbördes möten:

Linköping har mött Sirius 20 gånger i Superligan genom åren och Linköping har vunnit hela 17 av dessa matcher… När lagen möttes i Sporthallen senast vann Linköping med 10-6 mot Uppsalalaget.

Motståndarkollen Sirius:

Sirius vann borta mot Dalen i årets första match men har därefter fyra raka förluster i januari månad (även om man var ytterst nära poäng mot Falun). I helgens derby mot Storvreta tog man en tidig ledning men tappade ju längre matchen gick och Storvreta vann relativt komfortabelt. Sirius är precis som senaste motståndaren Höllviken indragna i bottenstriden där fyra lag slåss om två platser till nästa säsongs SSL. Så varje poäng är oerhört värdefull för Sirius i det läge man är i.

Sirius vs Linköping i kväll kl 19:00 i IFU Arena. Matchen ser ni på Corren.se eller SportExpressen Play.