Torsdag
08 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Tisdag
04 Okt 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Onsdag
19 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match

Tredje raka för Linköping? - Inför JIK hemma i dag kl 17:00

25 september 2022 09:16

Även om det fanns visst missnöje med ”bara” två poäng senast borta mot Thorengruppen så har Linköping fått en flygande start på SSL-säsongen med två raka segrar. Kan den tredje raka komma i kväll mot JIK?


Linköping har fått en fin säsongsupptakt och förhoppningarna är givetvis att segerraden kan förlängas när man möter Jönköping i Sporthallen idag. Tittar man på förra säsongens möten mellan lagen ser det lovande ut men JIK vann dock klart när lagens möttes i en träningsmatch för någon månad sedan.

-Den stora skillnaden är att det är tävlingsmatch denna gång, svarar Linköpingstränaren David Gillek på frågan vad som talar för Linköpingsvinst trots nederlaget på försäsongen mot JIK.

Läget i laget Linköping:

Äntligen finns kvicke backen Filip Samuelsson med i truppen efter att ha missat de inledande två matcherna av Superligan. I övrigt samma trupp som vunnit de två inledande matcherna. Oskar Hovlund bar sitt lag senast mot Thorengruppen och i den form han nu är i så måste han ligga ohyggligt bra till för att komma med i den svenska VM-trupp som snart presenteras till VM i Schweiz i november.

Inbördes möten förra säsongen:

10-3 och 10-4 slutade förra säsongens "E4-derbyn" mellan lagen i Linköpings favör. Så om Linköping haft aningen problematiskt med JIK tidigare säsonger så suddades det ut rejält i och med förra säsongens båda utklassningssegrar. Toppformationen med Oskar Seth, Simon Palmén och Martin Karlsson firade stora triumfer mot JIK förra säsongen och dessa tre spelare gjorde faktiskt fem poäng (!) var i de båda mötena med JIK.

Bortakollen Jönköping:

JIK fick en fin start på SSL-säsongen med en vinst hemma mot Gävle men kom direkt ned på jorden i omgång två när Storvreta vann med förkrossande 12-3. Smålänningarna har en hel del spelare med Linköpingsanknytning. Anton Gröön spelade i Linköping för ett par säsonger sedan och trion Melker Hemmingberg (ny från Falun), Dennis Svensson och Emil Jacobsson har alla representerat Linköpingsklubben Ledberg. Ska man enbart hålla koll på en spelare hos JIK så är det backen Hannes Nyström som trots sin unga ålder (född 2003) spelar med stor pondus och självklarhet.

Linköping vs Jönköping idag söndag kl 17:00 Linköpings Sporthall