Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Tredje raka för Linköping? - Inför JIK hemma i dag kl 17:00

25 september 2022 09:16

Även om det fanns visst missnöje med ”bara” två poäng senast borta mot Thorengruppen så har Linköping fått en flygande start på SSL-säsongen med två raka segrar. Kan den tredje raka komma i kväll mot JIK?


Linköping har fått en fin säsongsupptakt och förhoppningarna är givetvis att segerraden kan förlängas när man möter Jönköping i Sporthallen idag. Tittar man på förra säsongens möten mellan lagen ser det lovande ut men JIK vann dock klart när lagens möttes i en träningsmatch för någon månad sedan.

-Den stora skillnaden är att det är tävlingsmatch denna gång, svarar Linköpingstränaren David Gillek på frågan vad som talar för Linköpingsvinst trots nederlaget på försäsongen mot JIK.

Läget i laget Linköping:

Äntligen finns kvicke backen Filip Samuelsson med i truppen efter att ha missat de inledande två matcherna av Superligan. I övrigt samma trupp som vunnit de två inledande matcherna. Oskar Hovlund bar sitt lag senast mot Thorengruppen och i den form han nu är i så måste han ligga ohyggligt bra till för att komma med i den svenska VM-trupp som snart presenteras till VM i Schweiz i november.

Inbördes möten förra säsongen:

10-3 och 10-4 slutade förra säsongens "E4-derbyn" mellan lagen i Linköpings favör. Så om Linköping haft aningen problematiskt med JIK tidigare säsonger så suddades det ut rejält i och med förra säsongens båda utklassningssegrar. Toppformationen med Oskar Seth, Simon Palmén och Martin Karlsson firade stora triumfer mot JIK förra säsongen och dessa tre spelare gjorde faktiskt fem poäng (!) var i de båda mötena med JIK.

Bortakollen Jönköping:

JIK fick en fin start på SSL-säsongen med en vinst hemma mot Gävle men kom direkt ned på jorden i omgång två när Storvreta vann med förkrossande 12-3. Smålänningarna har en hel del spelare med Linköpingsanknytning. Anton Gröön spelade i Linköping för ett par säsonger sedan och trion Melker Hemmingberg (ny från Falun), Dennis Svensson och Emil Jacobsson har alla representerat Linköpingsklubben Ledberg. Ska man enbart hålla koll på en spelare hos JIK så är det backen Hannes Nyström som trots sin unga ålder (född 2003) spelar med stor pondus och självklarhet.

Linköping vs Jönköping idag söndag kl 17:00 Linköpings Sporthall