Söndag
10 Sep 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Idag 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Onsdag
13 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match

Inför dagens Kvartsfinal 2 hemma mot Storvreta kl 17:00

19 mars 2023 09:09

Nu gäller det – skillnaden mellan 1-1 och 0-2 i kvartsfinalserien är givetvis gigantisk för Linköping. Där för är vinst i kvällen kvartsfinalmöte med Storvreta i Sporthallen av största vikt för hemmalaget. Hoppas många sluter upp läktaren och stöttar laget!


Linköping utmanade Storvreta spelmässigt under hela första kvartsfinalmatchen men det räckte ändå inte då Storvreta var något vassare i sina avslutslägen och till slut kunde vinna matchen med 4-1 i IFU Arena.

Linköpingstränaren David Gillek vet också vad som behövs för att ändra utgången i dagens match:

-Vi behöver skapa fler klara målchanser framåt och vi har en plan för hur vi ska spela i dag och vi kommer justera små detaljer framförallt i anfallsspelet.

Läget i laget Linköping:

Erik Oweling som gjort bra ifrån sig framförallt i slutet av grundserien saknades tyvärr i fredags. Men Gillek hoppas att backen med sin slutspelaura finns med i dagens match. Annars är läget lika i Linköpingstruppen som inför första mötet i fredags.

Gustav Jansson i Linköpingsmålet hade fina 82% i räddningsprocent i match 1 och Linköpingsbackarna stod upp bra framför eget mål. Så nu handlar det främst om att få tryck mot Vretas mål och givetvis blir det tufft att vinna om inte de bästa målskyttarna och poängspelarna i Linköping kliver fram i ett slutspel.

Första mötet mellan lagen:

22-22 blev skottstatistiken i första matchen men problemet för Linköping var att på tok för få av dessa 22 skott mot Storvretamålet var ett riktigt hot. Ska Linköping kunna utmana på riktigt behöver avsluten bli bättre och samtidigt behövs fler vassa lägen skapas.

Bortakollen Storvreta:

Linköping ”slapp” SSL:s målkung Albin Sjögren i match 1 p.g.a. skada. Oklart om Sjögren finns med i dag men Linköping nollade på nytt Andreas Stefansson vilket visar att man kan stänga ned notoriska målskyttar. Men Storvreta har stor bredd och senast var det bl.a. superrutinerade Rasmus Sundstedt en av målskyttarna.

Spaningar:

Publikmatchen! – Storvreta hade strax över 1000 åskådare på match 1 i fredags. Förhoppningen är ju att Linköping kan nå upp till minst detta plus lite mer redan i dagens match! Så kom till Sporthallen!

Supportermatchen! – Linköpingsklacken The Black Shield var med upp till Uppsala och IFU Arena i fredags och blev placerade så nära takstolarna det bara gick av Storvreta. Vi hoppas att revanschsuget är stort hos den unga klacken till dagens match!

Målvaktsmatchen! – Gustav Jansson var en av de bästa Linköpingsspelarna i match 1 men Storvretas Måns Parsjö fick en mysig fredagskväll och nöp då 95% av bollarna mot mål. I dag gäller det att Linköpingsspelarna ändrar den statistiken rejält.

Kvartsfinal 2 - Linköping vs Storvreta i kväll kl 17:00 i Linköpings Sporthall