29 Mar 1 match

En svidande suddenförlust mot Sirius

9 februari 2022 22:00

Linköping förlorade i kväll tredje raka matchen. Trots en 3-0 ledning efter första perioden släpptes jumbon Sirius in i matchen och efter oavgjort vid full tid segrade sedan gästerna i förlängningen. Slutresultatet blev 4-5 (3-0, 1-2, 0-2, 0-1).

Stabil förstaperiod av Linköping

Linköping stod för en stabil och fokuserad förstaperiod där man utnyttjade Sirius misstag till fullo. Simon Palmén spräckte nollan innan Lucas Karlsson och Matej Jendrisak gav Linköping en 3-0 ledning efter 20 minuter. De för kvällen omskolade backarna Lukas Eldholm och Jesper Alm spelade bra även om de ej utmanades speciellt mycket av ett trubbigt Sirius.

Bättre Sirius i andra

Sirius utmanade Linköping på ett helt annat sätt i mittperioden och vann också perioden med 2-1. Linköping fick inte samma utrymme i anfallszon i andra perioden och enda Linköpingsmålet i perioden gjordes av härföraren Matej Jendrisak.

Ett avslaget Linköping i tredje

I tredje perioden mattades Linköpings offensiv ytterligare och Sirius fick vittring på första vinsten på år och dar när man fick in ett tidigt 3-4 mål i perioden. Sirius kvitteringsmål kom sedan mitt i perioden efter ett bolltapp. I förlängningen var det bud på mål åt båda håll men det blev alltså Sirius som vann matchen efter att ha förlorat 15 raka matcher och passerade därmed DIF i botten av tabellen.

Återhämtning inför Mullsjö på lördag

För Linköping var förlusten givetvis blytung men tabelläget är fortsatt bra (5:a med 34 poäng) och nu gäller det först och främst att få tillbaka så många spelare som möjligt till lördagens hemmamöte med Mullsjö.