Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Falun hemma i kväll kl 18:00

18 februari 2023 09:58

I kväll ska Linköping ta sig an Falun i Sporthallen. Insatsen i onsdags mot Kalmarsund är glömd och förhoppningsvis kan nu Linköping plocka en riktig skalp i kvällens möte som drar igång 18:00.


-Det blir givetvis en tuff match men vi har sagt i laget att det nu verkligen är dags för oss att göra en riktigt bra match över 60 minuter mot ett topplag. Falun har ju gått lite tyngre nu och kommer vi ut revanschsugna och får till den där träffen på hemmaplan så kan det absolut gå vägen. Det ska bli en riktigt rolig match inför hemmapubliken, säger Linköpings tränare David Gillek om morgondagens möte

Läget i laget Linköping:

Linköping kom ned på jorden mot Kalmarsund i onsdags och coach Gillek var minst sagt missnöjd efter matchen. Hur har tankarna gått sedan dess?

-Det blir extremt tydligt att vi måste vara disciplinerade och följa vår gameplan speciellt när vi möter topplagen. Nu föll vi utanför ramarna och efter de tre snöpliga målen i andra perioden får vi bara jaga. Vi gjorde ändå en bra första period och med ett bättre resultat med oss efter den hade det möjligen sett annorlunda ut. Men rent generellt så saknades trycket både i fötter och skallar och vi reagerade istället för agerade och var steget efter åtminstone under 40 minuter av matchen.

Jesper Alm har saknats de senaste tre matcherna och Vimmerbysonen är tyvärr borta även i kvällens match p.g.a. skada. -Ja, Jeppe saknas tyvärr fortsatt och han blir nog borta ett tag. Jag håller tummarna att han kan vara skadefri till ett slutspel, säger Gillek.

Förra mötet mellan lagen:

Matchen i slutet av november i Guide Arena mellan lagen var spännande i en period då det stod 1-1. I mittperioden rann hemmalaget ifrån till 5-1 vilket till stor del tog död på nerven i en match som sedan slutade 9-4. Kevin Söderling och Martin Karlsson blev tvåmålsskyttar och Simon Palmén fixade tre assist den gången.

Bortakollen Falun:

Precis som alla andra SSL-lag så letar Linköping sprickor i den rosa fasaden för att finna fördelar. Och det faktum att Falun hemmaföll mot värsta antagonisten Storvreta i onsdags (därmed har Vreta vunnit båda mötena denna säsong) samt att Växjö vann omgången innan dess mot mästarlaget bevisar att laget absolut inte är oslagbara. Dessutom har inte Alexander Galante Carlström kommit med i målprotokollet i någon av dessa matcher vilket i sig är otroligt ovanligt. Nåväl, absolut ingen tror att det blir någon enkel match för Linköping mot Falun där för övrigt Malte Lundmark och Johan Samuelsson kritat på nya kontrakt i veckan som gått.

Spaningar:

PP läge ikväll? – Falun är det lag som drar på sig klart mest utvisningar i SSL (fem minuter per match i snitt) så visst finns chansen att Linköpingspubliken får se lite 5 mot 4 spel ikväll!

Poängduellen – Oftast brukar Faluns Alexander Galante Carlström rusa ifrån i poängtoppen. Men nu är vår poängkung Simon Palmén (med förflutet i just Falun) fyra i poängligan och faktiskt endast två poäng bakom Galante (53 poäng och 51 poäng har dessa spelare nu). Upp till Albin Sjögren på 64 poäng är det dock långt.

6 mot 5 spelet – Linköping fixade två mål i 6 mot 5 spel i slutet av matchen mot Kalmarsund i onsdags och frågan är om coach Gillek törs göra som handbollslagen och plocka målvakten även mitt i matcherna?

-Nej det har jag nog inte tänkt att göra. Innebandyn är en sport där man kan hämta ikapp stora underlägen även i 5 mot 5 spelet så då blir det att man vill vänta lite längre. Och spela 6 mot 5 under för lång tid gör också att man går tungt på vissa spelare som ju måste orka hela matchen. Jag tänkte ta målvakten redan i början av tredje perioden mot Kalmarsund men insåg då att vi inte var tillräckligt påkopplade för att det skulle vara värt det, säger Gillek om handbollstänket.

Linköping vs Falun i kväll kl 18:00 i Linköpings Sporthall