Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Mullsjö - lördag kl 15:00

28 december 2018 19:23

Linköping har fått en fin start efter VM med dubbla vinster (Växjö och Jönköping) och Linköpings VM-spelare har fått med sig VM-formen även till SSL-spelet vilket varit värdefullt. Nu har vi haft ett litet julbreak men vi hoppas såklart att den fina formen sitter i när man möter Mullsjö hemma.


-Det kommer bli en speciell match i morgon. Mullsjö har ju gått lite kräftgång efter VM och vill säkert inte gå in i det nya året med tre raka förluster. Så jag räknar med ett på gränsen till övertaggat Mullsjö, så det gäller att vi står upp från start, säger Linköpingstränaren Johan Astbrant inför morgondagens match.

Tredjeplacerade Linköping trummar på och när både Storvreta och Falun tappade poäng i förra omgången så kröp Linköping ännu närmare toppduon tack vare bortavinsten mot Jönköping (8-6). Nu har inte SSL-serien ens kommit halvvägs men en topp-3 plats inför slutspelet skulle ju självklart vara oerhört värdefullt. Mot Jönköping senast var det Adam Zetterströms tre mål som stack ut. ”Zäta” har slitit stenhårt de senaste säsongerna och att han nu får utdelning är otroligt kul. Även Max Wahlgren noterades för tre poäng mot JIK och mycket tyder på att Wahlgren nu varvar upp ytterligare.

Läget i laget:

Precis som inför JIK matchen senast så är några Linköpingsspelare tveksamma till spel. Det avgörs på matchdagen om de kan spela eller ej enligt Astbrant.

-Vi har haft två olika matcher efter VM. Mot Växjö tycker jag faktiskt vi hade lite småtur som tog tre poäng och mot JIK var det stundtals bra där vi framförallt gör en riktigt bra andraperiod som avgör, säger Astbrant om de två senaste matcherna för Linköping.

Bortakollen Mullsjö:

Det har blivit dubbla smällar för Mais efter VM. Bortaförlusten mot Kalmarsund är en sak men förlusten hemma i Nyhemshallen i derbyt mot JIK med 2-7 sved rejält. Spelklar för Mais är nu till slut backen Oskar Malmgren efter den infekterade övergången från just Jönköping. Mullsjö får fortsatt finna sig i att söka sin nya identitet utan karaktärspelare som Gillek och Henrik Olofsson som slutat. VM-backen Kasper Hedlund, centern Rikard Eriksson och målmaskinen Anton Hedlund (poängbäst i Mais med 29 poäng) är tre spelare som nu bär ett tungt lass för västgötarna. Men Mais har en av SSL:s bredare trupper och kommer garanterat finnas med högt upp i serien till våren. Håll också koll på Joel Dagman som nu för första gången återkommer till Sporthallen i Mais-tröjan.

-Kanske får Mullsjö en boost av att Malmgren nu är klar för spel, säger Astbrant om Mullsjös senaste förvärv.

Matchstart kl 15:00 lördag och tack vare Linköpings generösa sponsorer är det fri entré i Linköpings Sporthall.