Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

VM klart och på lördag väntar Dalen hemma för Oskar & co

3 februari 2020 08:49

VM kvalet för Sverige med Oskar Hovlund i laget blev som väntat en "walk in the park". Och med Sverige klart för VM så kan Oskar nu helt fokusera på klubblaget Linköping där tuffa Dalen som tampas med Linköping om slutspelsplatserna står på schemat i Sporthallen på lördag.


SSL-uppehållet p.g.a. VM kval är nu över och Linköping ställer in sig på en bra träningsvecka innan men möter Dalen hemma i Sporthallen på lördag klockan 15:00!

VM kvalet för Oskar Hovlund och hans Sverige bjöd såklart inte på några obehagliga överraskningar. Sverige vann med 27-1 (Ukraina), 12-2 (Polen), 17-0 (Slovenien) och 10-2 (Danmark) och detta var ändå siffror som de flesta trodde skulle bli ännu större. Så nu väntar VM i Helsingfors den 4-12 december för Sverige där definitivt Oskar Hovlund bör vara en av backarna.

På hemmaplan har Linköping tränat på tufft (där både Matej Jendrisak och Ondrej Nemecek funnits med då det valde att inte spela VM-kval för Tjeckien) och nu väntar några veckor med ett spännande race där åtta matcher skall avgöra om det blir slutspel eller ej i april för laget. Innan uppehållet briljerade Linköping och radade upp fyra raka vinster och därmed är laget uppe på den åttonde och sista platsen till slutspel. Så Linköping har allt i egna händer och dessutom fem av de återstående matcherna hemma i Sporthallen.

Dalen som Linköping möter på lördag är också i allra högsta grad inblandade i kampen om slutspelsplatserna. Laget från Umeå började säsongen starkt men har konstant dalat i tabellen och ligger just nu endast två poäng före Linköping på en sjunde plats. Dalen hade inte mindre än fyra spelare med i den svenska VM-kval truppen. Målvakten Måns Parsjö-Tegnér, backen Victor Nystedt, centern Jonas Svahn samt forwarden Linus Holmgren.

Så nu gäller det att kraftsamla även på läktarna och hjälpa till så att vi får uppleva nya slutspelsfester i Sporthallen!

Direkt efter herrarnas SSL match spelar damlaget Allsvensk match mot Västra Mälardalen (matchstart 17:45).

Linköping vs Dalen - Linköpings Sporthall lördagen den 8 februari kl 15:00

Linköping vs Västra Mälardalen (allsvenskan dam) - Linköpings Sporthall den 8 februari kl 17:45