Söndag
18 Nov 1 match
Lördag
15 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Lördag
29 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Onsdag
09 Jan 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Onsdag
06 Feb 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Idag 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Inför Höllviken: Vinster krävs för att stanna i toppen

6 februari 2019 10:46

Tredjeplacerade Linköping har siktet inställt på en topplacering i tabellen inför slutspelet. I kväll kommer Höllviken till Sporthallen och för att Linköping skall behålla blåslampan på toppduon Storvreta och Falun så krävs vinst mot skåningarna. Men samtidigt saknas en del startspelare så det lär bli en tuff uppgift.


Efter en helg med uppehåll för landslagsspel tar nu Linköping nya tag inför de avslutande tio grundspelsmatcherna. Tittar man på de kommande fem matcherna möter Linköping fyra av de lägst placerade lagen i tabellen (Höllviken, Helsingborg, Örebro och Lindås) och dessutom nykomlingen Kalmarsund på hemmaplan. Så skall Linköping finnas med i den absoluta tabelltoppen behövs nog övervägande vinster de närmaste matcherna. Linköpings form såg helt klart stegrande ut om man tittar på de två senaste matcherna för Linköpings del!

Landslagsaktuella Simon Palmén har glänst under en längre period (40 poäng på 22 matcher) och nu när världsstjärnan Matej Jendrisak gått från klarhet till klarhet på slutet förfogar Linköping över den vassaste centerbesättningen i hela SSL.

Läget i laget Linköping:

Tyvärr en hel del spelare borta. Oskar Hovlund som fick tacka nej till landslagsspel p.g.a skada saknas i kvällens match. Skadade är även Jesper Alm, Filip Samuelsson och Anton Karlsson. Dessutom är Felix Lanver bortrest under en period och missar matchen.

Tidigare möten under säsongen:

När lagen möttes i september i Sporthallen så vann Linköping med 5-3. I Halörhallen i början av januari såg Linköping ut att ta alla tre poängen men Höllviken kvitterade till 5-5 med 14 sekunder kvar. Simon Palmén avgjorde dock i förlängningen till Linköpings fördel.

Motståndarkollen Höllviken:

Höllviken är ju i allra högsta grad inblandade i nedflyttningstriden. Men vinsten i skånederbyt mot Helsingborg gav Höllviken lite andrum ned till Örebro (fyra poäng skiljer). Och skall kontraktet fixas så är det nog hemma i Halörhallen poängen skall trilla in. Så här långt har det endast blivit en bortavinst och det var mot jumbon Lindås. Förmodligen blir det Höllvikens möten med Örebro och Lindås som kommer att avgöra bottenstriden. Som vanligt är det landslagsforwarden Johannes Wilhelmsson som håller laget kvar i många matcher. Wilhelmsson är nu tvåa i poängligan med hela 54 poäng på 21 matcher.

Linköping-Höllviken i kväll kl 19:00 Linköpings Sporthall