29 Mar 1 match

Slutspelsklart efter 18-7 borta mot Gävle

26 februari 2023 21:28

Med tre omgångar kvar är Linköping klara för slutspel. Dagens bortamatch mot Gävle var avgjord redan i första perioden sedan Linköping gått ifrån till 6-0. Slutresultatet blev osannolika 7-18 (0-6, 2-9, 5-3) där samtliga Linköpings utespelare hamnade i poängprotokollet.

Matchen avgjordes redan i första perioden

Linköping spelar slutspel säsongen 22/23 det står klart efter dagens målexplosion på bortaplan. Efter hemmaförlusten mot Gävle tidigare denna säsong var det ändå lite anspänning inför matchen. Men Oskar Hovlund spräckte målnollan tidigt och därefter rasslade det i Gävles mål mest hela tiden i den första perioden som slutade 0-6.

Hampes 0-11 betydde första SSL-målet

Andra perioden inleddes med ett tidigt mål av Oskar Seth (som också blev bäste poängplockare med fyra mål och tre assist i matchen). Och när Hampus Andersson gjorde sitt första SSL-mål i karriären betydde det 0-11 och då hade bara halva matchen spelats.

18 mål och lika många poängplockare…

Därefter spräckte hemmalaget Gävle målnollan men Linköping fortsatte att jobba på i offensiven och när Olle Abrahamsson gjorde 18-2 i början av slutperioden hade samtliga 18 Linköpings utespelare gjort mål eller assist i denna galna match. Gävle som i och med förlusten degraderas till Allsvenskan vaknade ändå till i slutet samtidigt som Linköpings målfokus givetvis avtog och gästrikarna snyggade till siffrorna en aning i tredje perioden.