Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Dalen hemma kl 19:00 i kväll - Antons comeback

31 oktober 2018 10:21
SSLherr

Vilken match vi har framför oss i kväll. Obesegrade serieledarna Dalen kommer till Sporthallen i en match där vår försvarsbjässe Anton Karlsson gör comeback. Fjärdeplacerade Linköping fick en fin start efter landslagsuppehållet med vinst borta mot Lindås och nu är det dags att spräcka Dalens nolla i förlustkolumnen.


Linköping laddar för att spräcka Dalens förlustnolla i kväll. Uppladdningen har varit bra sedan vinsten mot Lindås och nu gör dessutom försvarsresen Anton Karlsson come-back i denna match.

-Jag har haft det tufft de senaste säsongerna med skador, så nu känns det skönt att äntligen få vara med på riktigt igen, säger den dubble världsmästaren om att han nu är redo för spel efter sin skada han ådrog sig på försäsongen.

Mot Lindås på bortaplan senast fick Linköping slita en aning för sin 9-6 vinst. Underläge i början av andra perioden vändes med fem raka Linköpingsmål där ikonen Martin Karlsson fortsätter att leverera kassar (13 poäng av Marre så här långt). Även landslagsspelaren Simon Palmén tar hela tiden steg i sin nya klubb och når snart VM-formen. Till sist så måste även vår unge världsback Oskar Hovlund nämnas. Spelar Oskar ut sitt register (som mot Lindås) finns det få backar i Sverige (och världen) som kan jämföra sig.

Läget i laget:

Alla spelare är redo för spel i hemmalaget och tränaren Johan Astbrant gläds ju självklart åt att Anton Karlsson nu är spelklar.

-Anton ger oss extremt mycket gratisenergi med sitt spel och sitt sätt att agera på och på sidan av planen. Just energi är något vi till viss del saknat i inledningen.

Motståndarkollen Dalen:

Umelaget Dalen har tagit årets Superliga med storm. Obesegrade under full tid efter 7 omgångar och segrar mot både Storvreta och Falun sticker ut. Dock är det inte det vanliga Dalen vi fått se med väldigt lågt försvar och kontringsspel utan ett delvis nytt lag som är mer bollförande i anfallsspelet. Rutin finns i massor. Landslagsspelare som norrmannen Ketil Kronberg, vindsnabbe Jonas Svahn och förmodade VM målvakten Måns Parsjö Tegnér. På backsidan finns bl.a. Mattias Wallgren och Mattias Ljunggren också med massor av SSL och landslagsmatcher på meritlistan. Andra spelare i Dalen att hålla ett öga på är Linus Holmgren som fått en flygande start i Dalen efter flytten från lokalrivalen TTG. Även snabbe och offensive backen Viktor Nystedt är värd att kika in.

Så här sa Linköpingstränaren Johan Astbrant om Dalen för någon vecka sedan:

-Vi fick en del indikationer på att Dalen hade något nytt på gång redan i somras när vi såg dem i Tjeckien. Dalen har de senaste åren gjort sig kända som ett lag som ligger med en låg 2-2-1:a och enbart går på kontring. Men nu har man lyckats ändra på det och här måste jag ge tränaren Jonatan Brolin en jätteeloge när han efter så många år med laget lyckas förändra spelet så tydligt. Sen har ju deras stjärnspelare haft toppform både i klubblaget och landslaget. Målvakten Måns Parsjö-Tegnér spelade väl till sig en VM-plats i helgen och även Jonas Svahn har haft superform. Ketil fortsätter att leverera och att Mattias Wallgren är tillbaka till 100% på sin backplats gör ju att Dalen har ett väldigt komplett lag som inte alls ska be om ursäkt för sin serieledning, utan det är 110% jobb som ligger bakom det.

Linköping-Dalen - Linköpings Sporthall kl 19:00