Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Uppsnack inför eftermiddagens hemmamatch mot Warberg

23 februari 2020 08:42

Linköping har Superligans bästa form (sju raka vinster), hela SSL:s hetaste målskytt i Felix Lanver och dessutom ett fint hemmastöd i Sporthallen. Visst ska väl det räcka mot bottenlaget Warberg i eftermiddag? Men det lär blir tufft…


Mycket av veckans fokus har självklart handlat om Felix Lanvers åtta mål i förra matchen mot Helsingborg. Warberg får en rejäl utmaning att hålla koll på rightsnipern Lanver i dag i Sporthallen. Självklart blir det tufft att upprepa målshowen men Felix själv var optimistisk och trodde på ett par mål i eftermiddag i en intervju tidigare i veckan.

Warberg ligger på nedflyttningsplats och har fyra raka förluster så det är tydliga kontraster i lagens formkurvor. Men faktum är att Linköping oftast haft det lättare att möta lag på övre tabellhalvan än lag som backar hem och i förra mötet mellan lagen så vann Linköping oerhört knappt (5-4).

-Det gäller att vi tar initiativet direkt och har fart i både huvuden och ben. Allt vi gör är viktigt i eftermiddag och alla måste ta ansvar och hjälpa laget för att vi ska kunna vinna, säger Linköpingstränaren Johan Astbrant inför matchen mot Warberg.

Läget i laget Linköping:

Efter en bra träningsvecka för laget är alla spelare redo för spel enligt coach Astbrant.

Motståndarkollen Warberg:

Warberg har precis som förhandstipsen sade haft det tufft som nykomlingar. Laget ligger på nedflyttningsplats men avståndet är endast fyra poäng upp till Höllviken på säker mark så än finns det stort hopp hos halläningarna att fixa nytt kontrakt. WIC har trots den skrala poängskörden oftast stått upp bra i matcherna och sällan fallit igenom och förlorat stort. Toppar finns definitivt i Kongstad och Birgersson i offensiven problemet är väl kanske bredden sett över tre formationer.

Förra mötet mellan lagen:

Linköping vann med uddamålet (5-4) borta mot Warberg där tre snabba Linköpingsmål i mittperioden avgjorde. Men det var spänning hela vägen då Warberg reducerade till 5-4 med mer än tre minuter kvar. Felix Lanver var en av målskytterna i den matchen…

Poängbästa spelarna:

I Linköping är centern Simon Palmén bäst med sina 38 poäng där hela 5 assist kom från Palmén i mötet med Helsingborg senast.

I Warberg står Mattias Kongstad i en klass för sig. 30 mål (sjätte bäst i hela SSL) och totalt 48 poäng har Kongstad fixat för WIC så här långt

Frågor inför matchen:

  • Ska Linköping lyckas förlänga sin vinstsvit ytterligare till åtta raka?
  • Ska Felix Lanvers hysteriska målform hålla i sig?
  • Ska Sporthallens läktare bli fulla med publik denna eftermiddag med fri entré?

Linköping vs Warberg i eftermiddag kl 16:00 i Linköpings Sporthall med fri entré