Söndag
10 Sep 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Idag 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Onsdag
13 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match

Linköping startar om mot Pixbo borta på lördag

15 november 2023 15:11

Efter ett tvåveckorsuppehåll för landslagsspel tar Linköping sig an serieledande Pixbo borta på lördag. Nästa hemmamatch spelas nästa fredag (24/11) mot nykomlingen Nykvarn i Sporthallen.


Linköping har stått för en fin första tredjedel av SSL-säsongen och hade dessutom bra form innan seriepausen. Men nu gäller det att ladda om då man på lördag kväll möter Pixbo i Wallenstam Arena.

Jämnt i tabelltoppen

Toppen av serien är superjämn så här långt där bara några poäng skiljer lagen och några vinster eller förluster i rad tar då lagen uppåt eller nedåt i tabellen väldigt snabbt. Tittar man på lagen som överträffat förhandstipsen så här långt så ligger Linköping bra till på sin fjärdeplats med bara två poäng upp till serieledning. Två andra lag som gått lite bättre än förväntat är Mullsjö och Thorengruppen som båda ligger på slutspelsplatser.

Och några lag letar form

De lag som inte fått så bra träff som man vant sig vid är Kalmarsund och Falun. Kalmarsund ligger visserligen på åttonde och sista slutspelsplatsen men har inte övertygat. Inte heller Falun har sett lika dominanta ut som vanligt men serien är ung så mycket kan hända. I de nedre regionerna ser det redan nu ut som tre lag (Hagunda, Helsingborg och Karlstad) kommer slåss om att undvika de två nedflyttningsplatserna, vilket är enligt förhandstipsen. Intressant blir att se om något av lagen Nykvarn, AIK eller JIK på allvar kan blanda sig i slutspelsstriden framåt våren.

Många bra Linköpingsspelare

Tittar vi på spelarsidan så har väldigt många Linköpingsspelare visat toppform och dessutom har spelare som Simon Palmén växlat upp rejält under seriens gång. Oskar Seth inledde serien med att göra mål i parti och minut, landslagsmålvakten Leo Torell Hagström har spikat igen i vissa matcher, Erik Oweling har tagit ytterligare steg som tvåvägsback och nye forwarden Kim Varga har varit ett fynd med sin speed. Detta för att bara nämna några Linköpingsspelare och ser man på SSL-lagens trupper är det få lag som matchar Linköping över tre formationer.

Pixbo vs Linköping lör 18/11 kl 17:00 Wallenstams Arena (ni ser matchen på Corren.se eller SportExpressen).

Linköping vs Nykvarn fre 24/11 kl 18:30 i Linköpings Sporthall (biljetter hittar ni via denna länk)