Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför premiärmötet borta med Mullsjö i dag kl 16:00

3 oktober 2020 08:10

I dag lämnar Linköpings spelarbuss storstaden och beger sig ut på västgötska landsbygden då man inleder säsongens Superligaspel med ett hett och högintressant bortamöte mot Mullsjö i Nyhemshallen. Lagen tippas allmänt som topplag då båda har stärkt upp lagen fint inför säsongen 20/21.


-Jag tycker de sista två veckorna har varit bra och det märks att alla nu är tillbaka i laget och att vi först nu börjat tävla på riktigt, säger Linköpingstränaren Johan Astbrant om de senaste veckornas förberedelser inför dagens premiär.

En mycket tuffare premiär än att möta Mullsjö på bortaplan är svårt att få. Men precis som i övriga hallar så kommer nu Nyhemshallen bara att få ta in 50 åskådare och den normalt fina inramningen i hallen uteblir. Detta är självklart något som mest gynnar Linköping som bortalag.

Linköping har många högintressanta nyförvärv. Viktor Palm som öst in poäng i allsvenska Onyx under flera säsonger har sett glödhet ut på försäsongen och blir riktigt spännande att följa i årets SSL. Men även de nya utländska spelarna Nicola Bischofberger och Deny Känzig (Schweiz) samt backen Josef Rypar (Tjeckien) lär få mycket rubriker kommande säsong.

Läget i laget:

Förra säsongens skyttekung Olle Abrahamsson har varit sjuk i veckan men är både Covid-19 testad (negativt) och återställd och är därmed med i truppen i dag.

Inbördes möten:

Mullsjö vann visserligen en träningsmatch i Linköpings Sporthall mellan lagen med 6-2 för några veckor sedan. Då var Mais hetare men tittar man på SSL-mötena mellan lagen genom åren så har Linköping fördel med 14-8 i matcher.

Motståndarkollen:

Mullsjö går in i säsongen med rejält hög svansföring. Fina nyförvärv i form av bland annat Jesper Sankell (Växjö) och Robin Westergren (Warberg) till en redan stark trupp har givit Mais:arna medvind inför säsongen. Håll ett öga på vasse schweizaren Jan Zaugg som kan få innebandy att se väldigt enkelt ut.

-Jag tror att laget som spelar enklast och tar initiativ från start kommer vinna matchen. Sedan är det som vanligt hårt jobb som gäller om vi ska vinna i Nyhemshallen, avslutar Astbrant.

Matchen följer man via Corren.se eller Sportexpressenlive.se (se mer info runt säsongsabonemang här på hemsidan).

Mullsjö-Linköping Nyhemshallen lör 3 okt kl 16:00