Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Linköping slog Mullsjö borta på nytt

27 januari 2019 21:01

Linköping stod för en klockren bortamatch mot Mullsjö och kunde kvittera ut tre poäng efter 4-5 (2-1, 0-2, 2-2) i Nyhemshallen. Simon Palmén var den som med två mål i den tredje perioden var den som säkrade vinsten.


Linköping åkte till Mullsjö med en bra match och vinst hemma mot JIK senast. Och det syntes att Linköping hade ett bra självförtroende i matchupptakten. Första perioden var jämn och det var Linköping och Oskar Seth som öppnade målskyttet mitt i perioden. Mais tog dock över spelet mer och mer i perioden och hemmalaget gjorde också två mål i slutet av första.

Starkt boxplay och dubbla mål

Mittperioden gick till Linköping. 2-0 blev det i mittakten efter mål av Markus Lindström som lirkade in 2-2 med en hand på klubban och 2-3 satte sedan Matej Jendrisak efter att han fört upp bollen längs vänsterkanten på egen hand och prickskjutit in ledningen 3-2. Moraliskt viktigt var också att Linköping löste två boxplay på ett mycket stabilt sätt.

Linköping studsade hela tiden tillbaka

I tredje fick hemmapubliken upp ångan när Mais kvitterade till 3-3 i inledningen. Men denna kväll var Linköping starkast. Simon Palmén tog tillbaka ledningen mindre än min uten efter Maismålet då han avanerade in i slottet och sköt 3-4. Mullsjö kvitterade åter men Simon Palmén var omutlig och banans dominant. Simon dribblade in från kanten och sprätte upp 4-5 i bortre krysset, vilket också blev segermålet. Mullsjö försökte kradftsamla i slutet men Linköping och framförallt Palmén avväpnade Mais anfallen relativt enkelt.

Linköping tog nu andra raka trepoängaren och dessutom andra raka bortavinsten i erkänt svårspelade Nyhemshallen. Kvällens vinst tog Linköping upp på en tredjeplats i SSL-tabellen. Nästa match är Höllviken hemma onsdagen 6/2 kl 19:00.