03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Blom nära en nolla i vinsten mot Sirius

27 januari 2021 21:14

Linköping tog tre ytterst viktiga poäng borta mot Sirius. Efter ett mål både i första och andra perioden varvade Linköping upp i tredje spelmässigt och gled i från till en stabil 1-4 (0-1, 0-1, 1-2) vinst. Andreas Blom var Linköpings bäste spelare och var bara sekunder från att hålla nollan.

Linköping gjorde vad de flesta förväntade sig och tog tre poäng mot bottenlaget Sirius vilket inte är helt enkelt. Men med tanke på poängtapp i de senaste matcherna var Linköping fokuserade och dessa tre poäng blir oerhört värdefulla i den jämna tabellen.

Känzig målskytt i första

Linköping hade ledningen med 1-0 efter en period men det dröjde ända till sista minuten av perioden innan målet kom. Deny Känzig bröt först ett målvaktsutkast och blev sedan assisterad av Olle Abrahamsson fram till målet. Annars präglades första perioden av mycket slarv från båda lagen samtidigt som Andreas Blom i Linköpingsmålet dominerade när Sirius fick sina chanser.

Bra Blom i andra och snyggt PP mål av Hovlund

Mittperioden var väldigt lik den första med en hel del bolltapp från båda lagen som skapade ett böljande spel. Men trots många chanser åt båda håll var det fortsatt fint målvaktsspel som gjorde att matchen förblev målsnål. 0-2 till Linköping skulle dock komma men det dröjde ända till slutet av andra perioden. Det var Oskar Hovlund som snyggt pricksköt in målet i Linköpings första powerplay i matchen.

-Det är en ganska svängig match med lägen hela tiden åt båda håll så vi behöver kontrollera matchen bättre i tredje perioden, sa Hovlund i periodpausens TV-sändning.

Linköping med full koll i tredje

En tvåmålsledning är inte speciellt betryggande i innebandy så Oskar Seths 3-0 mål i början av tredje gav Linköping en trygghet och efter det målet var aldrig Sirius när att hota. Mitt i perioden utökade Martin Karlsson till 4-0. Passen kom från Simon Palmén (hans tredje assist i matchen) och Linköpings glödheta andrafemman fortsätter att leverera. Efter målet kontrollerade Linköping matchen och den stora frågan var om suveräne Blom skulle hålla nollan. Men med endast 37 sekunder kvar tröstmålade ändå Sirius.

-Den vill man ju hålla för det är ju svårt, sa en ändå inte allt för besviken Andreas Blom i TV-sändningen på frågan om hur viktigt det är att hålla nollan.