Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

William Almlöf klar för Linköping

15 maj 2021 14:07

Forwarden William Almlöf född 2000 lämnar kvartsfinalmotståndaren Kalmarsund för spel med Linköping kommande SSL-säsong. William med rötterna i Stockholmsinnebandyn byter nu SSL-klubb efter två säsonger hos smålänningarna.


William Almlöf började sin karriär i Vaxholm och efter några framgångsrika ungdomsår i Täby så blev det fina 39 poäng på 20 matcher för allsvenska AIK säsongen 18/19. SSL kallade och Kalmarsund värvade in Almlöf som nu efter 54 SSL matcher växlar till Linköping för att ta nästa steg i sin utveckling.

-William är en spännande spelare som med utveckling och förtroende kommer bli riktigt bra i Linköping. Vi tror och hoppas att med den spetsen som han besitter ska bli en poängspelare för oss, säger Linköpingstränaren David Gillek om Almlöf.  

Välkommen till Linköping – hur har dina tankar gått nu när du byter Småland mot Östergötland i SSL?

-Tack så mycket. Det har mest varit en väntan på ett beslut från Kalmarsund så när Linköping hörde av sig blev mitt val enkelt. Linköping känns som en bra stad med ett bra innebandylag och där jag kan få den roll jag önskar, så det känns jättebra att det nu blir spel i Linköping.

Du har två år med Kalmarsund i SSL – hur beskriver du dem?

-Upp och ned kan jag väl summera dem med. Jag har trivts bra med allt utanför planen och med alla lagkompisar och det. Men det är väl mera det att jag inte riktigt fått tränarens förtroende trots att jag tycker att jag presterat bra när jag väl fått chansen.

  Du var nyligen med och slog ut Linköping ur slutspelet – vilka delar anser du att Linköping måste snäppa upp för att komma längre nästa säsong?

-Det är svårt att svara på men det man kan säga är ju att allt handlar om att det lag som gör flest mål vinner och jag hoppas kunna komma in i Linköping och bidra med både mål och assist. Och med den roll jag ska få i laget så känns det väldigt positivt  att nu komma till Linköping och förhoppningsvis går vi längre i slutspelet kommande säsong.

Så vad mer hoppas du kunna komma in med till Linköping?

-Som sagt är det främst mitt offensiva spel jag vill bidra med och kunna producera en del poäng då mitt spel innehåller mycket fart och fläkt och jag gillar att gå rakt mot mål.

  • William Almlöf
  • Ålder 20 (född 2000)
  • Tidigare klubbar: Kalmarsund, AIK, Täby
  • Moderklubb: Vaxholm IBF